"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazan demek

Davud KAVRUK
12 Mart 2025, Çarşamba
Ramazan demek, Kur’ân ayı demektir. Bu ayda diğer aylarda yaptığımızdan daha fazla Kur’ân-Kerîm okumalıyız.

Ramazan demek, samimiyet demektir. Yaptığımız ibadetlerde samimî olmalıyız. Zira Allah (cc) sadece kendisi için yapılan ibadetleri kabul etmektedir.

Ramazan demek, saygı demektir. Hiçbir mazereti olmadığı halde Müslüman bir bireyin bu ayda oruç tutmaması haramdır. Tövbe edilmezse ahirette yaptırımı olacaktır. Mazeretli olan grup da mutlaka oruç tutanlara saygılı olmalı, şayet bir şeyler yiyip içecekse de bunu başkalarının görmeyeceği bir yerde gerçekleştirmelidir.

Ramazan demek, uhuvvet demektir. Ramazan, akrabalık, komşuluk ilişkilerimizin güçlendiği, kardeşlik ve dostlukların pekiştiği bir ay olmalıdır.

Ramazan demek, iktisat etmeye riayet demektir. Bunun için sofralarımız gösteriş ve israfın bir şubesi olmamalıdır.

Ramazan demek, ihtiyaç sahiplerini gözetmek demektir. Zekât, sadaka, fıtır gibi mali ibadetler ihtiyaç sahibinin gururu incitilmeyecek bir biçimde kendisine verilmelidir. Yine ihtiyaç sahibine yapılan bu yardımlar başa kakma aracı olmamalıdır.

Okunma Sayısı: 391
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı