"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakana ters kelepçeli gözaltı soruları

16 Nisan 2024, Salı 21:17
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 07 Nisan 2024 Pazar günü İsrail ile ticaretin kesilmesi amacıyla “Filistin İçin Bin Genç Platformu” tarafından düzenlenen protesto gösterisi esnasında kolluğun sert müdahalesi, kadın protestocuların kolluk tarafından darp edilmesi ve darp sırasında başörtüleri açılan kadınların ters kelepçelenmesi hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi verdi.

Yeneroğlu konuya ilişkin, “İstanbul Valisi Davut Gül’ün, silahsız ve saldırısız protesto gösterilerini ‘beşinci kol faaliyeti’ olarak adlandırmasının hukuki bir dayanağı var mıdır? Kolluk tarafından kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınan kaç kişiye ters kelepçe takılmıştır? Kolluk tarafından hangi gerekçe ile gözaltı işlemi yapılmıştır? Protesto gösterisi yapanlara uygulanan sert müdahalede, protesto gösterisi yapanları darp eden kolluk görevlilerinin tümü tespit edilmiş midir? Bu görevliler açığa alınmış mıdır? Bu kolluk görevlileri hakkında idari ve adli işlem yapılmış mıdır? İstanbul Valisi Davut Gül’ün, silahsız ve saldırısız protesto gösterilerini ‘beşinci kol faaliyeti’ olarak adlandırmasının hukuki bir dayanağı var mıdır?” diye sordu.

Ankara - Adnan Solmaz

 

Okunma Sayısı: 1160
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı