Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çağlayan: Sıcak para girişi devam ediyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye’ye ciddi miktarda yabancı sermaye girişi olduğunu ancak bunun yanında uygulanan faiz ve kur politikası nedeniyle sıcak para girişinin de devam ettiğini belirterek, ‘’İnşallah bu acı bir fren sesi duyulmadan çözülür’’ diye konuştu.


İşçinin gözü asgarî ücrette

İşçiler, yılbaşında 332 Euro’ya karşılık gelen ancak 289 Euro’ya kadar gerileyen brüt Asgarî ücretin, Asgarî Ücret Tespit Komisyonu tarafından yenide

Risklere dikkat, AB sürecine devam

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2007 yılı sonunda hedefe ulaşılabilmesi için temkinli duruşun devam etmesinin gerektiği değerlendirmesini yaptı


  Özelleştirme geliri düşecek

Telekom, Tüpraş ve Erdemir gibi büyük özelleştirmelerin gerçekleştirilmesiyle birlikte bu yıl özelleştirmede oldukça yüksek bir rakama ulaşılırken, gelecek yılın gelir beklentisi bu yılın oldukça altında. Buna karşılık 2007’de turizm gelirinin 19,8 milyar dolara, işçi gelirlerinin ise 1,2 milyar dolara çıkması öngörülüyor.


  Turistler, 10.3 milyar YTL harcadı

Yılın ilk dokuz ayında Türkiye’ye gelen turistler, toplam 10 milyar 302 milyon dolarlık harcama yaptı.


  Otomotiv ihracatının gözdesi ‘binek’

Son yıllarda yan sanayinin liderliğini ele geçiren binek otomobil ihracatı, sadece 9 ayda, 2001’e (2001 dahil) kadar olan otomotiv sektörünün yıllık ihracatlarını geride bıraktı.


  Çiftçi, nar üretimine yöneldi

Yakın zamana kadar tabîi ortamlarda yetişen narları toplayarak gelir elde eden köylülerin, teşvikler ve fiyat cazibesi sebebiyle nar bahçeleri oluşturmaya yöneldiği bildirildi.


  Bankalardan 7.6 milyar YTL kâr

Önemli bir kısmı yabancı sermayenin kontrolüne geçmeye başlayan Türk bankacılık sektörü bu yılın ilk sekiz aylık döneminde net kârını yüzde 29.2 oranında artırarak 7.6 milyar YTL’ye kadar çıkardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004