Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Toplantı haftası



2006 yılı sonbahar dönemi temsilciler toplantımız bu hafta sonu, 4 Kasım Cumartesi günü İstanbul-Güneşli’deki tesislerimizde yapılacak. Bu vesileyle, 20 Mayıs 2006’da yapılan bahar dönemi toplantısından bu yana gazetemizle ilgili olarak yaşanan gelişmeleri kısaca hatırlayalım:

Faaliyetler:

1. Önceki toplantıdan bu yana geçen sürede gündem oluşturan Danıştay saldırısı, İsmail Ağa cinayeti, irtica tartışmaları, terör, TMK, askerin çıkışları, AB sürecindeki duraklama, demokratikleşme gibi konularda, Risâle-i Nur’dan aldığımız ölçülere dayanan ilkeli, tutarlı, yapıcı ve dengeli yayınlarımızla Yeni Asya farkını ortaya koymaya devam ettik.

2. Manşetlerimiz, köşe yazılarımız, röportajlarımız ve karikatürlerimiz ses getirmeye, bizim dışımızdaki yayın organlarında ve internet sitelerinde iktibas edilmeye devam etti.

3. Farklı organizasyon ve dâvetlerle katıldığımız dış geziler sürdü.

4. Hukukî baskılar, Yazıişleri Müdürümüz Faruk Çakır’a, Danıştay saldırısı sonrasında attığımız “Oyun geri tepti” manşetimiz sebebiyle TCK 301 ve 288. maddelerden açılan dâvâ ile sürerken; bu dâvâ, basında bize destek veren yorumlara konu oldu. Şükrü Bulut’la Ali Ferşadoğlu’na ve Yazıişleri eski Müdürümüz Mustafa Döküler’e önceden açılan iki ayrı 216 dâvâsında ise beraat ettik.

5. Verdiğimiz promosyonlarla 6 yıldır kesintisiz süren kültür hizmetlerini devam ettirdik. Bu yolla ‘Vatan sathını bir mektep yapma’ gayesine önemli katkılar sağladık.

Hedefler:

1. Geçen yıl başlattığımız açılım sürecinin devam etmesi.

2. Gazeteyi güçlendirmek ve yetersiz olduğu alanlarda ikmal etmek için gerekli kadro ve altyapı takviyelerinin gerçekleştirilmesi.

3. Gazete tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmesi.

***

Külliyat tamamlanıyor

Risâle-i Nur’u yeni bir tanzim ile yayınlama projesinde son aşamaya gelindi. Yeni Asya Neşriyat, alt yapı hazırlığıyla birlikte üç sene süren bir çalışma sonunda, bugüne kadar; Sözler, Mektûbât, Lem’alar, Şuâlar, Tarihçe-i Hayat, Asâ-yı Mûsâ, İman-Küfür Muvazeneleri, Mesnevî-i Nûriye, Kastamonu Lâhikası, Emirdağ Lâhikası, Sikke-i Tasdîk-i Gaybî ve Muhakemat adlı eserleri renkli, büyük tarzıyla satışa sundu. Yeni Asya Neşriyat Koordinatörü Oğuz Umurca’nın verdiği bilgiye göre, Barla Lâhikası da baskı aşamasında bulunuyor. Külliyatın, yeni tanzimle yayınlanacak 14. ve son eseri olan İşârâtü’l-İ’câz’ın ise son gözden geçirmeleri yapılıyor.

Yeni tanzimle yayınlanan kitaplar Risâle-i Nur’u derinliğine anlama bakımından okuyucuya büyük kolaylıklar sağlıyor. Metne ait lûgatçenin aynı sayfalarda verildiği kitaplarda indeks, dipnot ve kronolojik bilgiler de yer alıyor.

Bundan sonraki aşamada ise aynı eserlerin renkli, orta boy tarzları baskıya hazırlanacak. Şu ana kadar Sözler, Mektubat ve Lem’alar’ın orta boy baskıları piyasaya sunuldu.

***

Yeni Asya TÜYAP Fuarında

TÜYAP İstanbul-Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “İstanbul Kitap Fuarı,” kültür ve edebiyat dünyasını bir araya getirecek.

25. kez kitapseverlere kapılarını açan fuara, Yeni Asya Neşriyat da seçkin ürünleriyle katılıyor. Başta Risâle-i Nur Külliyatı olmak üzere, diğer kitapların da teşhir ve satışı yapılacak olan fuarda, imza günleri de düzenlenecek.

Yeni Asya, fuar alanında Salon 2, No 611/A’da bulunan standında 11:00-22:00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. 28 Ekim'de açılan fuar 5 Kasım'a kadar devam edecek.

***

Dergilerimiz Kiler mağazalarında

Yeni Asya Medya Grubu tarafından yayınlanan Genç Yaklaşım, Bizim Aile ve Can Kardeş dergileri Kiler mağazalar zincirinin yurt çapına yayılmış olan 120 mağazasında, özel standında satışa sunulacak. Dergilerimizin her sayısına mağazanın tanıtım kataloglarında da yer verilecek.

Hepinize iyi haftalar dileriz.

30.10.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (23.10.2006) - Bayramlar ve Bediüzzaman

  (16.10.2006) - Yeni kitaplar

  (09.10.2006) - Emirdağ Lâhikası da çıktı

  (02.10.2006) - Ramazan fırsatı

  (25.09.2006) - Dua ayına dua kitabı

  (18.09.2006) - Büyük Dua Kitabı

  (11.09.2006) - Ramazan’a güzel bir hediye

  (04.09.2006) - Kurullar toplandı

  (28.08.2006) - Kastamonu Lâhikası çıktı

  (14.08.2006) - Yeni sezon hazırlıkları

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004