Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiyesiz olmaz

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rene Van Der Linden, “Türkiye’nin AB için hayatî önemi olduğunu düşünüyorum. Demokratik bir İslâm ülkesi ve dünyada tek’’ dedi. Van Der Linden, “Tüm dünya, tüm Müslüman ülkeler ve Ortadoğu için Türkiye inanılmaz bir model ve biz, Türkiye ve Rusya olmadan Ortadoğu’yu çözemeyiz. AB üyesi ülkelerin bu durumu iyi değerlendirmesini istiyoruz. Bugün biz Avrupalıların da sabırlı olması gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Rene Van Der Linden ve beraberindeki Hollandalı işadamlarından oluşan heyeti, önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş tarafından Sait Halim Paşa Yalısı’nda verilen akşam yemeğine katıldı. Van Der Linden, yanlış anlamaları kaldırmanın tek yolunun diyalogtan geçtiğini vurguladı. Türkiye’nin AB üyeliği sürecine de değinen Van Der Linden, şunları söyledi:

‘’Türkiye’nin, AB için hayatî önemi olduğunu düşünüyorum. Demokratik bir İslâm ülkesi ve dünyada tek. Jeopolitik açıdan, demokratik bir İslam ülkesi olarak bu, dünyada tek. Bunun altını çizmek gerekir. Tüm dünya, tüm Müslüman ülkeler ve Ortadoğu için Türkiye inanılmaz bir model ve biz, Türkiye ve Rusya olmadan Ortadoğu’yu çözemeyiz. AB üyesi ülkelerin bu durumu iyi değerlendirmesini istiyoruz. Bugün biz Avrupalılar’ın da sabırlı olması gerekiyor.’’

Kendi yaptığı eleştirilerin yapıcı olduğuna işaret eden Van Der Linden, Türkiye’nin AB’ye, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Van Der Linden, ‘’’Biz ve onlar’ demeyi bırakıp, ‘biz ortağız’ demeliyiz. Ben, müzakere sürecini sekteye uğratacak her şeye karşıyım’’ dedi.

AB olarak süreci sürdürmeleri gerektiğini vurgulayan Van Der Linden, ‘’’Yola devam edin’ mesajı vermeliyiz. Asıl önemli olan sürecin sürmesi. Tabii ki hızlandırmayı hepimiz istiyoruz ama zorlamaya gerek yok. 2015, 2018, 2022. Bence fark etmez. Önemli olan aramızdaki güven ve verilen sözlere bağlı kalınması’’ diye konuştu.

AKPM Başkanı dün de Gelibolu Yarımadası’nda ziyaretlerde bulundu. Van Der Linden, ‘’Duygu ve gerilim yerine, birlikteliği teşvik etmeliyiz’’ dedi.

/ İSTANBUL

29.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi

  İtici söylemler sürüyor

  Ordu da, yargı da eleştirilebilmeli

  Türkiyesiz olmaz

  Masonlardan Anıtkabir ziyareti

  MGK, ay sonu toplanıyor

  Bakan Gönül ABD’ye gitti

  Dışişleri, Iraklı diplomatları eğitiyor

  Siyasî Partiler Kanunu’nun değiştirilmesi için 178 bin imza

  Fırınlar AB’ye hazır değil

  İstanbul’a deprem sınavı

  Seri cinayetler, denetimleri arttırdı

  Kızılay’dan Erdoğan’a “Üstün İnsanî Hizmet Nişanı”

  Büyükanıt komşuya gidecek

  “Teröre lanet, mayınlara son” mitingi

  Filistin’e ekmeklik un yardımı

  Erzincan’da yolcu otobüsü yan yattı

  Maytaba geçit verilmedi

  Zehirli mantar uyarısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004