Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memurlar affediliyor

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayladığı 5525 sayılı “Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkındaki Kanun”, Resmî Gazetede yayınlandı. Böylece bazı disiplin cezası ile memurluktan çıkarılanlar, ilgili kurumlara müracaatta bulunarak yeniden görevlendirme yapılmasını talep edebilecekler.

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affedilmesini öngören 5525 sayılı yasa, onaylanarak Resmî Gazete’de yayımlandı. Hukukçular, sözkonusu kanunun, 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005 tarihine kadar işlenmiş fiillerden dolayı verilen bazı disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla affedilmesini öngördüğünü belirterek, bu tarihler arasında çıkarılma da dahil disiplin cezası alan memurların ilgili kurumlara başvurarak yeniden göreve döndürülmeyi talep edebileceklerini vurguladı.

CEZALAR SİCİL DOSYALARINDAN ÇIKARILACAK

Söz konusu tarihler arasında işlenen ve af kapsamına giren disiplin cezalarının verilmesini gerektiren fiillerden dolayı ilgililer hakkında disiplin soruşturma ve kovuşturması yapılamayacak. Devam eden disiplin soruşturma ve kovuşturmaları işlemden kaldırılacak; kesinleşen disiplin cezaları uygulanmayacak. Disiplin cezaları affedilenlerin sicil dosyalarındaki bu disiplin cezalarına ilişkin kayıtlar, ilgililerin başvurusu aranmaksızın hükümsüz kalacak ve dosyalarından çıkarılacak. Bununla birlikte, ilgililer geçmiş süreler için özlük hakkı ve parasal yönden herhangi bir talepte bulunamayacak.

AF İÇİN MÜRACAAT EDİN

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız hukukçular, 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005 tarihleri arasında disiplin cezası alan memurların aftan yararlanabilmesi için ilgili kurumlara müracaat etmesi gerektiğini hatırlattı. Müracaatların en yakın zamanda yapılmasını tavsiye eden hukukçular, “Daha önce devlet memurluğundan çıkarılan memurlar da af kapsamında olduğu için ilgili kurumlara müracaat ederek tekrar görevlendirme yapılmasını talep edebilecekler” dedi.

Af kapsamına giren disiplin cezalarına karşı daha önce idarî yargıya başvuranlardan, yürürlük tarihinden sonraki 30 gün içinde dâvâya devam etmek istediklerini yargı makamlarına bildirmeyenlerin dâvâları hakkında, karar verilmesine gerek olmadığına ve tarafların yaptıkları masrafların üzerlerinde bırakılmasına karar verilecek.

Bu kararı; görülmekte olan dâvâlarda dâvâyı gören mahkeme, karar temyiz edilmişse Danıştay verecek. Dâvâya devam etmek istediklerini bildirenlerin dâvâlarının görülmesine ise devam edilecek. Ancak, dâvânın dâvâcının aleyhine sonuçlanması durumunda tasarıyla getirilen af hükümleri uygulanacak.

AF KAPSAMI DIŞINDA KALANLAR

Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar veya istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçları sebebiyle görevleriyle sürekli olarak ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin cezalarıyla 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununa göre verilen yer değiştirme ve meslekten çıkarma cezaları; emniyet hizmetleri sınıfına dahil personel ile çarşı ve mahalle bekçileri hakkında verilen meslekten çıkarma cezaları, af kapsamı dışında bırakılıyor. Af hükümleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Yasası, Uzman Jandarma Yasası, Uzman Erbaş Yasası ile Askeri Hakimler Yasasına tabi personel hakkında da uygulanmayacak.

/ İSTANBUL

05.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mahalli: İsrail terörden besleniyor

  Memurlar affediliyor

  ÖSS silbaştan

  AİHM: Alevi kararı yok

  Türkiye devrede

  Türk-İş’ten Filistin halkına destek

  Baykal’dan Erdoğan’a gözdağı

  Chomsky’e Türklüğü aşağılamak suçlaması

  Sel sularında hastalık uyarısı

  Atalay: Özgürlükleri genişletmek genel politikamız

  Savcı Kaçan’ın görevden alınması istendi

  DYP’li kadınlardan maaş protestosu

  Kartal'da AKP’ye bomba

  Hakkarili doktor bekliyor

  Töre cinayeti genelgesi

  İHH’dan, Darfur’da 379 katarakt ameliyatı

  Sıcak en çok kalp hastalarını, bebekleri ve yaşlıları vuruyor

  Bağcılar’da 3003 çocuk sünnet oldu

  Sigara kullanma yaşı 12’nin altına indi

  Aşırı güneş, benlerde cilt kanserini tetikliyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004