27 Eylül 2015, Pazar 15:29
Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, bayram öncesinde yaptığı tüm uyarılara rağmen, şehir merkezinde kesilen etlerin yaklaşık yüzde 25’nin çöpe gittiğini söyledi.
Osman Yardımcı, özellikle bayramın ilk günü kurban kesen vatandaşların çoğunluğunun etlerini poşete koyduktan sonra balkon veya ev içinde bekletip bayramlaşma veya gezmeye gittiklerini söyleyerek, "Etler poşette bekletilince kokma ve yanma yapmış. Vatandaşları o kadar uyarmamıza rağmen milli servetimize büyük darbe vurulmuş oldu" dedi.
Kepez ilçesi Dokuma semtinde kasap dükkanı bulunduğunu hatırlatan Osman Yardımcı, "Sadece benim işyerime gelen etlerin yüzde 5’i zayi oldu. Etleri temizlediğimiz halde yenilecek gibi değildi. Kent merkezindeki tüm kasapları hesaplarsak, Antalya’da etlerin yaklaşık yüzde 20-25’lik bölümü çöpe atıldı diyebiliriz. Biz bozulan bu etlerin hayvanlara bile yedirilmesini istemiyoruz" diye konuştu. Yardımcı, etlerin kesilip parçalandıktan sonra derin dondurucu veya buzdolabının dondurucu bölümünde muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
DHA
Okunma Sayısı: 2264
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.