"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kemalizm AB sürecini engelliyor

03 Şubat 2011, Perşembe
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi olarak Türkiye’yi yıllardır yakından takip eden İngiliz Liberal AP Üyesi Andrew Duff, “Bunu söylemekten üzgünüm, ama Türkiye’nin AB katılım süreci maalesef suya gömülmüştür” dedi.
KEMALİZMİN ETKİSİ HÂLÂ DEVAM EDİYOR
Duff, katılım müzakerelerinin batmasında özellikle Türkiye’deki Kemalizm ideolojisinin etkisini sürdürmesinin etkisinin büyük olduğunu söyledi.
 
ATATÜRK'ÜN GÖRÜŞÜ AVRUPA'YA TERS
 
Duff, 2005’te Kemalistlerin tepkisini çeken bir beyanında da “Binalardaki Atatürk resimlerini görmek istemiyoruz. Bu zihniyetle AB'ye giremezsiniz. Atatürk Türkiye'yi Batılılaştırdı, ama o dönemde de Avrupa faşist politikaların kollarındaydı. Atatürk vatandaşların devlet için olduğuna inanıyordu, oysa Avrupa zihniyeti bunun tam tersidir” demişti.
 
AB süreci suya gömüldü
 
AVRUPA Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten, Türkiye’nin AB katılım sürecinin suya gömüldüğünü söyledi. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Hollandalı Hristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten tarafından kaleme alınan Türkiye karar taslağı AP Dış İlişkiler Komitesi’nde tartışıldı. www.haber365.com internet sitesinde yer alan habere göre  Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyesi olarak Türkiye’yi yıllardır yakından takip eden İngiliz Liberal AP Üyesi Andrew Duff, burada yaptığı konuşmada “Bunu söylemekten üzgünüm ama Türkiye’nin AB katılım süreci malesef suya gömülmüştür. Seneye bu vakitlerde alternatifleri konuşuyor oluyoz” dedi. Türkiye-AB-KPK Eşbaşkanı Helene Flautre da Türkiye’nin uluslar arası ilişkilerde ağırlığını arttırdığı bir dönemde AB’nin yaptığı hatalarla Türkiye üzerindeki etkisini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Sosyalistler adına konuşan KPK Üyesi İngiliz Richard Howitt, Türkiye’nin AB sürecinde statükonun artık işlemediğini ve açılabilecek sadece 3 fasıl kaldığını belirterek verdikleri değişiklik önergeleriyle müzakereleri yeniden canlandıracak bir çıkış yolu açmak istediklerini kaydetti. Liberaller adına söz alan KPK üyesi Alman Aleksander Lambsdorff, basın örgürlüğü noktasında Türkiye’ye daha güçlü bir çağrının AP belgesine girmesi için çaba göstereceklerini ifade etti. Türk asıllı Hollandalı Sosyalist Emine Bozkurt ve Bulgar Liberal Metin Kazak, vize sorununun çözülmesi için AB’nin artık adım atmasını teşvik eden ifadelerin belgeye dahil edilmesini talep etti.
 
KEMALİZM, AB’YE ENGEL
İNGİLİZ Liberal AP Üyesi Andrew Duff, katılım müzakerelerinin batmasında AB üyesi ülkelerin fasılları siyasi nedenlerle engellemesinin, “Türkiye’deki Kemalizm ideolojisinin etkisini sürdürmeye devam etmesinin” ve Kıbrıs konusunda her iki taraftaki kayıtsızlığın belirleyici olduğunu söyledi. Bir diğer KPK üyesi İngiliz Muhafazakâr Geoffrey Van Orden ise, verilen değişiklik önergeleriyle 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının metne sokulmaya çalışılmasını eleştirerek “Hassas bir uluslar arası ortamda Türkiye bilinçli olarak yabancılaştırılmaya çalışılıyor ve hakarete uğruyor. Türkiye ‘ortak tarih komisyonu kuralım’ önerisinde bulundu ama maalesef Ermeniler bunu kabul etmedi” şeklinde konuştu.
RUMLAR, ADİL DAVRANMIYOR
OTURUMDA Rum ve Yunan milletvekilleri de kapalı Maraş’ın iadesi ve Yunan hava sahasının ihlâl edilmemesi üzerinde durdu. Verdikleri önergelerle Kıbrıs’ta kapalı Maraş bölgesinin iadesi gibi Türkiye’den taleplerde bulunan Rum milletvekillerini “adil olmamakla” suçlayan Van Orden, “AB de (KKTC’ye) izolasyonları kaldırma sözünü tutmadı. Sadece Türk tarafına çağrı yapmak doğru değil. Rumlara da çağrı yapılmalı” dedi. Van Orden, Türkiye karar taslağında enerji faslının açılması yönündeki çağrıya da destek vererek AB’nin enerji güvenliğinin büyük önem arz ettiği bugünkü ortamda “enerji faslının açılmamasını desteklemenin vizyonsuzluk olacağı” uyarısında bulundu.
Okunma Sayısı: 1542
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Faili Mechul

    3.2.2011 00:00:00

    Kemalizm artik ülkeyi terk et!

    M.Kemal yasasa onun nami verilen despotizm, diktatörlük veya istibdat anlamina gelen Kemalizm; putperstlige varan bir heykelcilik ve putberestligin kardesi olan suretperestlik anlamindaki heryere M.Kemalin resminin koyulmasi gibi CAGDISI GERICI hareketlerden kurtulunmasi icin Tunus ve Misir gibi sokaklarda HÜRRIYET, DEMOKRASI, ADALET, BARIS, HUZUR cagrisi icin gösteriler düzenlenebilirdi. Fakat ta fi tarihinde ÖLMÜS kemikleri bile tuz-buz olmus M.Kemal’e atfedilen Kemalizmin defolup ülkeyi terketmesini kimden talep edeceksiniz. PKKlilarin ve bu milletin ezeli düsmanlarinin koynuna giren Kemalistler bu milletin kangrenidir.

    Kemalizmin kellesini kesmek Hz.Isa AS’in sahs-i manevisini temsil eden I.Avrupa’nin vazifesidir.


  • İbrahim Faik Bayav

    3.2.2011 00:00:00

    Bak Allah’ın Şu İşine!

    Türkiye, Avrupa Birliği’ne dahil olacağız diye yırtınıp duruyordu, giriş bir türlü gerçekleşmiyordu ya!.. Giremeyişimizin sebebi son sekiz yıldır kriterlere uyumsuzluk gösterildi durmadan.

    Geçmiş yılları hatırladım birdenbire. Avrupa bizi neden kabul etmiyor diye sızlanıldığında, dindar-mindar politikacı ve yazarlarımız, ’’Biz müslümanız da ondan’’ diyorlardı. Türkiye’nin bu dindar politikacılara meyilli vatandaşları da öyle inanmışlardı ki buna.

    Peki şimdi ne oldu?

    Şu oldu: Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi İngiliz Andrew Duff, ortaya çıktı. Türkiye’nin gözünün içine baka baka ’’Atatürkçü zihniyetle AB’ye giremezsiniz’’ deyiverdi.

    Hoppalaaa!

    Türkiye’nin dindar-mindar politikacıları ve gazetecileri yalan mı söylemişlerdi ya?

    Türkiye yetkilileri, 1961 yılında Ankara’da AB’ye giriş prosedürünü imzaladıklarında Türkiye’de Kemalist zihniyet hakim değil miydi? Yoksa Andrev Duff’ın bu günlerde dile getirdiğini o günlerde Avrupalı yetkililer biliyorlardı da, Atatürkçülüğün kaldırılacağı teminatını mı almışlardı?

    Eğer bu doğru ise, AB’ye giriş sürecinin sonunda ya Atatürkçüler Atatürkçülükten vazgeçeceklerdir, ya da ülkeyi ateşe sokacaklardır.

    Dindar-mindar politikacı ve yazarlar mı?..

    Eh. Onların da hangi dinden oldukları anlaşılmış olacaktır, en azından...
    [email protected]

  • Fatih Mehmet

    3.2.2011 00:00:00

    Bu iktidar 8 yıldır izlediği omurgasız politikalar yüzünden bitmek üzere olan kemalizmin ömrünü uzatmıştır. Erdoğan her fırsatta çıkıp bizi oyalamayın net bir cevap verin işimize bakalım diyor AB ye. Peki sen neden 2004 te açılan fasıllarda bir anda durdun. Askerin miili savunma bakanlığına bağlanması ve yeni anayasa yapılması fasılları açılınca neden durdunuz? O dönem de arkanıza aldığınız müthiş rüzgarla neden demokratikleşmek için gerekli olan adımları atmadınız!? Bir de meydanlara çıkıp milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar, önümüzde olan gerçeği bize farklı göstermeye çalışıyorlar. Yazık çok büyük fırsatlar kaçıyor yazık.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı