Yabani ot ve çalı polenlerinin ağustos sonu ve eylül ayı başında rüzgarla uzak bölgelere taşınabildiği, bu durumun özellikle alerjisi olan kişilerde astım ve alerjik nezle şikayetlerinde artışa neden olduğu belirtildi.
BUÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ediger, "Poleni yoğun solumak sadece hapşırma veya göz kaşıntısı yapmaz, dikkat dağınıklığı, uyku hali ve sersemlik de verir." dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, kamu kurumları ve Ege Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde, "polen" kaynaklı alerjilere karşı tahmin ve uyarılar da yapılacak.
Son günlerde hava sıcaklığının 15 ile 20 derce arasında ölçüldüğü Kahramanmaraş’ta erik, badem ve kaysı ağaçları erken çiçeklendi.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel, polen tüketiminin, birçok rahatsızlığa iyi geldiğini bildirdi.
Halk arasında saman nezlesi olarak bilinen alerjik rinit, bahar aylarına girilmesiyle birlikte birçok kişiyi etkilemeye başladı.
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tanfer Kunt, "Polenlere bağlı alerjik astım, mevsimsel olarak bahar aylarında kişilerin evlerinde hapis kalmasına sebep olmaktadır" dedi.