"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençler aile desteği ile yaşıyor

27 Eylül 2024, Cuma 03:24
Türkiye’de gençlerin ekonomik geleceği belirsizliğini koruyor. Youthall’un “Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması 2024” sonuçları, gençlerin ekonomik bağımsızlık, iş-yaşam dengesi ve yurt dışı eğilimleri hakkında çarpıcı veriler ortaya koydu.

Araştırmaya göre, gençlerin %64,1’i ailesinden maddi destek alırken, %70,1’i aylık 5 bin TL’nin altında bir gelirle yaşamaya çalışıyor. Bu durum, gençlerin hayatları üzerindeki kontrol hissini zayıflatıyor ve geleceklerine dair kaygılarını artırıyor. İş seçiminde maaş seviyesi kadar iş-yaşam dengesi ve esnek çalışma koşulları da gençler için önemli hale geldi. Gençlerin %36,8’i aylık 2.500 TL’nin altında bir gelirle geçinmeye çalışırken, %33,3’ü 2.500 ile 5.000 TL arasında bir gelirle hayatını idame ettiriyor. Bunun yanında, gençlerin %46,1’i KYK bursu veya kredisiyle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Ayrıca, %22,5 oranında genç yarı zamanlı işlerde çalışarak ek gelir elde etmeye çabalıyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 178
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı