"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Romatizmaya çözüm kremlerine dikkat

07 Kasım 2015, Cumartesi 12:36
Doç. Dr. Pehlivan, "romatizmaya çözüm" vaadiyle reklamı yapılan kremlerin kullanılmaması konusunda hastaları uyardı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Pehlivan, yaptığı açıklamada, romatizmal hastalıkların halk arasında iyi bilinmediğini ve tek bir hastalık olarak kabul gördüğünü belirtti.

"Romatizma" olarak adlandırılan tek bir hastalığın bulunmadığını vurgulayan Pehlivan, şunları söyledi:

"Romatizma dediğimiz hastalık ciddi bir hastalık. İnsan organlarına ciddi zararlar vererek ölümcül sonuçları olabilecek bir hastalık. Bu yüzden fazla hastalığa verilen genel bir addır. Bu nedenle romatizma kremlerle çözülebilecek derecede basit bir hastalık değildir. Bu kadar önemli bir hastalık olan romatizmanın televizyon ekranlarında satılan bir kremle veya sürülen bir sıvıyla geçmesi imkansız. Bu tür krem ve buna benzer ürünler hastanın karaciğer, böbrek gibi organlarına ağır zarar vererek ölümüne yol açabilir. Aynı zamanda krem sürüldükten sonra vücuda geçiyor, buradan bağırsaklardan emilerek kana karışması sonucu hastanın karaciğerine de zarar vererek ciddi hasar almasına yol açıyor. Böylece bu organlara ağır zarar vererek ölümüne yol açabilir." 

Pehlivan, son dönemlerde özellikle televizyon reklamları ve sosyal medya üzerinden bitkisel, organik maddelerle  "romatizmaya kesin çare" sloganıyla insanların kandırıldığını bildirerek, "Hastaların parası ve sağlığıyla oynayanlara asla inanmayın. Tıp ve pozitif bilim dışında, bu dolandırıcılara itibar etmeyin. Tıp dünyası dışında 'Romatizmanızı geçireceğiz' diyenlere inanmayın. Çünkü bir bitki, bir hastanın karaciğerini çok kısa sürede bitirebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Etiketler: romatizma, krem
Okunma Sayısı: 1562
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı