Bu günlerde gazetemiz Yeni Asya’da bir ilân görüyorsunuz: Bir Milyon Yasin-i Şerif!
Bir lira. Sudan ucuz!
Bu, yüzde bir milyon kazandıran bir ahiret ortaklığı. Gelin, biz de iştirak edelim. Nerelere bir lira vermiyoruz ki?
Almak pek kolay: Mahallinizde neşriyat temsilcisi arkadaşımız varsa, onunla irtibata geçiyorsunuz. İstediğiniz kadar, dağıtabileceğiniz kadar kitabı elden alıyorsunuz.
Veya, www.yeniasyakitap.com adresine giriyorsunuz ve sipariş veriyorsunuz. Kitap adresinize geliyor. Kargo ücretsiz.
Düzenleyenlerden Allah razı olsun.
HEDİYEMİZİ TANIYALIM
Hediye kitabımız, Taziyename İlâveli Yasin. İçinde çok faziletli sûreler var: Tebareke, Amme, Secde, Duhan, Fetih, Rahman, Vakıa, Cuma, Kıyamet, Naziat, Kısa Sûreler ve Seçme Duâlar, Salât-ı Tefriciye, Salât-ı Münciye, Kenzü’l-Arş Duâsı, Tevbe ve İstiğfar, Hatim Duâsı ve Esma-i Hüsna.
Hediye kitabımızı benzerlerinden farklı ve daha faydalı kılan, sonuna Taziyename eklenmiş olmasıdır. Taziyename, Risale-i Nur’dan ölüm ve hayatla ilgili bölümlerden oluşuyor.
Yani bu kitabı alan herkes bu kitapta hem geçmişleri için okuyacağı birçok feyizli sûre bulacak, hem geçmişlerinin nereye gittiğini, ölümün mahiyetini, hayatın anlamını, ahiretin önemini bölümler halinde Risale-i Nur’dan öğrenme imkânına kavuşacak.
YASİN-İ ŞERİF BEREKETTİR
Kitapçıkta bilhassa Yasin-i Şerif tek başına bir fazilet güneşi.
Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor ki: “Her şeyin bir kalbi (özü) vardır. Kur’ân’ın kalbi de Yasin’dir. Her kim Yasin-i Şerif’i okursa, Kur’ân-ı Kerîm’i on kere okumuş gibi sevap kazanır.”1
Bediüzzaman Hazretlerinin Barla’da bulunduğu sıkıntılı günlerdir. Bir ara baskılar iyice artıyor, cami kapatılıyor, talebelerinin yanına gelmelerine izin verilmiyor. Risale-i Nur neşri sekteye uğruyor. Bu baskılara eş zamanda öyle bir kuraklık vardır ki, çevreye yağmur geliyorsa da, bir daire içine almış gibi Barla’nın üstüne bir damla yağmur gelmiyor.
Bediüzzaman bu hale çok müteessir oluyor ve duâ ediyor.
Bir gün talebesine diyor ki: “Kur’ân’ın hizmetine sed çekildi, bu köydeki mescidimiz kapandı. Bunda bir eser-i itab var ki, yağmur gelmiyor. Öyleyse, madem Kur’ân’ın itabı var. Yâsin Sûresini şefaatçi yapıp Kur’ân’ın feyzini ve bereketini isteyeceğiz.”
Muhacir Hâfız Ahmed Efendiye: “Sen kırk bir Yâsin-i Şerif oku.” diyor.
Muhacir Hâfız Ahmed Efendi bir kamışa okuyor. O kamışı suya koydular. Daha yağmur alâmeti görünmezken, ikindi namazı vaktinde, Üstadımız, daima itimad ettiği bir hatırasına binaen Muhacir Hâfız Ahmed Efendiye söyledi ki:
“Yâsin’ler tılsımı açtı; yağmur gelecek.”
Aynı gecede, evvelce yağmadığı Barla dairesi içine öyle yağdı ki, Üstadımızın odasının altındaki Çoban Ahmed’in bahçesindeki duvar yağmurdan yıkıldı.2 Yani Yasin Sûresi yağmurun gelmesinde anahtar ve şefaatçi oluyor.
ZENGİNLİK SÛRESİ
Kitapçıktaki bir sûrenin daha fazileti şöyledir:
Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: “Her kim her gece Vakıa Sûresini okursa, ona asla fakirlik isabet etmez.”3 Bir diğer rivayette: “Vakıa Sûresi, zenginlik sûresidir. Onu okuyunuz ve çocuklarınıza öğretiniz.”4
Hazret-i Osman (ra) halife iken Abdullah İbn-i Mesud’un (ra) ziyaretine geliyor ve kendisine maaş bağlamak istiyor. İbn-i Mesud (ra) istemiyor.
Hazret-i Osman (ra), “İhtiyacın yoksa da kızlarına lâzım olur.” diyor.
İbn-i Mesud (ra): “Benim kızlarım muhtaç olmazlar. Çünkü ben onlara her gece Vakıa Sûresini okumalarını vasiyet ettim.” diyor ve yukarıdaki hadisi rivayet ediyor.5
Öyleyse gelin bu kitapçığa sahip çıkalım, onlarca/yüzlerce alalım, dağıtalım, okuyalım, okutalım ve dünyada ve ahirette bize de bir zerre fakirlik uğramasın, inşallah.
Dipnotlar:
1- Tirmizi, Fedaiü’l-Kur’ân, 7; Darimi, Fedaiü’l-Kur’ân, 21, no.3419
2- Barla Lahikası, s. 121
3- Beyhaki, Şu’abül-İmân, 2/491; İbni Sünni, Sahih, 680
4- Fethu’l-Kadir, 5/146; Tıbyan Tefsiri, Vakı’a Suresi
5- İbni Kesir Tefsiri, 4/281; Nefefi Tefsir, 4/222