"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akıllara, kalplere, gönüllere sığmadı

18 Haziran 2018, Pazartesi 22:24
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul Yenikapı mitingine katılması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Uysal, “Yaptıkları bu destek açıklaması; akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, eski Başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul Yenikapı Mitingine katılması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yaptığı yazılı basın açıklamasının eski Başbakanımız Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul Yenikapı Mitingine katılması ve yaptığı açıklamada sarf ettiği sözler dolayısıyla zaruri bir açıklama olduğunu vurgulayan Uysal, “Kimde ne kadar iman, fikir var, kimde ne kadar inancına, geçmişine, hatıralarına, verilen emeklere sadakat var, kimde ne kadar sebat, sabır, irade var... Bütün bunların kantara çıktığı, ölçüye vurulduğu zamanlardayız” diye konuştu.

Türkiye’yi ‘beka sendromu’ içine düşürenlerle beraberler

Bugünlerin, yüksek gerilim hattında yaşanan tarihi günler olduğunu söyleyen Gültekin Uysal, “Hayatlarını demokrat davaya adamış vatanseverler olarak ülkemizin çok derinden sarsılmalar yaşadığı bir dönemde bizlerin bambaşka beklentileri olmuştu. Elbette ki siyasette önemli vazifeler yapmış kişiliklerin Türkiye’yi ‘beka sendromu’ içine düşürenlerle, demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili tarih önünde mesuliyetlerini yerine getirmesini beklerken; yaptıkları bu destek akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır” dedi.

Demokratlar nezdinde hükümsüzdür

Demokrat Parti için bir cümlelik açıklamayı esirgeyenlerin, milletin önceliklerinden ziyade şahsi öncelikleri ile hareket sergileyenlerin bu tavrının, demokratların nezdinde hükümsüz olduğunu söyleyen Uysal şunları söyledi: “Unutmamak gerekir ki herkes iddiaları ile sınanır. İşte bu ‘Sanal Demokrasi Kahramanları’nın apoletleri de iddiaları ile en azami düzeyde sınandıkları ve adeta tarihin makas değiştirdiği bir zamanda, kendiliğinden düşmektedir. Milletimizin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e ve demokrat davaya karşı; geçmiş nispeti dolayısıyla tek kullanımlık anlam parantezine kendini sıkıştıranlarla ilgili kurucu irademizin ortaya koyduğu fikir, inanç, ideal, değerler ve icraatların ölçüsüne vurarak ‘Derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet’ olan tüm Demokrat dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında hükmü, yoklukla maluldür.”

Namussuzlarla kazanacağıma, namuslu insanlarla kaybetmeyi yeğlerim

Gültekin Uysal açıklamasını şöyle tamamladı: “Elbet bir gün tarih de hükmünü icra edecektir! ‘Ya Rabbi, inanmadıklarımızı bize yaptırtma’ diye dua ile başladığımız mücadelemizi dava arkadaşlarıma mücadelemizin başında taahhüt ettiğimi tekrar tarihe not düşmek için ifade ediyorum; Namussuzlarla kazanacağıma, namuslu insanlarla kaybetmeye, sonuna kadar mücadele etmeye razıyım. Duamız ve çabamız; dev memesinden cüceleri değil, devleri emzirdiği devlet ve siyaset adamlarının yöneteceği bir Türkiye içindir.”

Haber: Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 6577
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    19.6.2018 10:33:54

    Tansu Çiller zannetti ki, insanlar kendine oy verdi ve O'nu sevdiği için arkasına düşüp yola çıktı. Bilmiyor ki, demokrat duruşu var diye arkasında duruldu. Çizgisi bozulanın yeri, başka yollar olsa gerektir. Bize doğru yol gerek. Bulduk mu sahip çıkarız, bıraktığımız da iflah olmaz bilinsin! Ayrıca sağlam ve güzel laf etmiş Sn. Gültekin, altına imza atarım : "Namussuzlarla kazanacağıma, namuslu insanlarla kaybetmeyi yeğlerim!"

  • Ahmet ilhan

    19.6.2018 09:34:37

    Demokrat partiye 16 yıldır zerre kadar destek vermedin. Hiç olmazsa sesiz köşende otursa idin de Milletin nefretini kazanmasa idin. Yazık ettin kendine. Demek her hareketin sadece ve sadece menfaat içinmiş. Bu zalimlere bugünden sonra hala destek vermek nasıl bir akıl fukaralığı. Rabbim kimseyi bu maskaralığa düşürme.

  • HÜSEYİN İLHAN

    19.6.2018 01:03:11

    Sn.UYSAL kardeşim devir MAL-MAKAM-MANSIP devri oldu bazılarına göre.400MİLYON DOLARLIK İHALE alınca evlatları ne demokrasi ne vefa ne eski hatıra kaldı.Amma tertemiz vicdanlardan KAPKARA VE GÜNAHLARA BATMIŞLARIN YANINDA OLMAK ANCAK İKİ CİHANI KAYIP GETİRİ SATICIYA.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı