Zaman sür’atle akıp giderken, Yeni Asya’nın yarım asra doğru uzanan hizmet hayatında bir yılı daha geride bırakarak, yeni bir seneye giriyoruz.
Bugün 46. yılın ilk günü. Hayırlı olsun.
Gerçekten yıllar su gibi akıp gidiyor.
Biz Yeni Asya’nın kuruluşunda yoktuk.
Ama çocukluğumuza tekabül eden ilk senelerinden itibaren onu çok sevdik ve benimsedik. İmkân buldukça alıp okuduk.
1973’teki ilk İstanbul gezimizde Yeni Asya’nın Cağaloğlu Molla Fenari Sokaktaki yerini ziyaret edip oradaki çok farklı manevî havayı teneffüs ettik ve heyecanlandık.
Sonraki yıllarda ve özellikle 1976-77’deki müteaddit ziyaretlerimizde de aynı heyecanı, manevî hazzı ve şevki hep hissettik.
1978 Nisan’ının son haftasında Allah nasip etti, Yeni Asya kadrosuna dahil olduk.
Cağaloğlu’da Prof. Dr. Kâzım İsmail Gürkan (Yerebatan) Caddesindeki kendi binasında.
Yayınevi, Araştırma Merkezi, Köprü, Bizim Aile derken, 1992 Mayıs’ından bu yana gazetenin sorumluluğunu taşımaktayız.
İlk girişimizin üzerinden yaklaşık 37 yıl geçmiş. Gazetedeki görevimiz ve günlük yazılarımız ise 23 seneyi doldurmak üzere.
Geriye dönüp baktığımızda görüyoruz ki, acısıyla tatlısıyla birçok olay yaşamışız.
Çok farklı devirleri geride bırakmışız.
Kendi zorluk veya güzellikleriyle gelip geçen her bir güne, hazırladığımız gazetelerle tarih düşmüşüz ve çıkan 16 bin 183 sayının yarıdan fazlasında emeğimiz geçmiş.
Çok zorlu şartlarda ve inanılmaz imkânsızlıklar içinde, bir avuç inanmış ve fedakâr insanın gayretiyle müthiş hizmetler verilmiş.
Yeni Asya destanı böyle yazılmış.
Şahs-ı manevî, istişare ve ortak akıl, hep, Yeni Asya’nın “Risale-i Nur’un medyadaki dili” olma misyonunun gereği olan kimlik ve şahsiyetini geliştirip pekiştirme noktasında yoğunlaşmış ve bu çerçevede her gün eklenen yeni katkılarla bugünlere ulaşılmış.
Bu katkılarda en fazla payı olanlar ise vitrinde gözükenlerden ziyade; hasbî ve samimî sahipleniş ve duaları ile bu hizmete omuz veren isimsiz ve fedakâr kahramanlar.
Bu kahramanlar kafilesinden, hizmetini bitirip terhis belgesini alarak berzahtaki menziline intikal edenleri rahmetle yad ederken, hayatta olanları en derin muhabbet ve hürmetlerimizle selamlıyor; gençleri de artık bayrağı devralmaya çağırıyoruz.
tweet 1- Yeni Asya ile yolunu ayırıp kendisi gibileri şahit tutarak “40 yıl önceki Yeni Asya ile şimdikinin alâkası yok” diyene: Zırva tevil götürmez.
tweet 2- 40 yıl önceki Yeni Asya ne ise şimdiki Yeni Asya da çok daha muhkem ve tekâmül etmiş olarak o. Tavizsiz çizgisinden ayrılıp sapanlara rağmen.