Yeni Asya’nın en son 2000’de tertiplediği Kocatepe Bediüzzaman Mevlidleri, sonraki yıllarda “derin engeller” sebebiyle yapılamamış, bu durum geçen yıla kadar devam etmiş ve 14 yıl sonra 19 Ekim 2014’te düzenlenen mevlidle yeni bir başlangıç yapılmıştı.
Büyük bir memnuniyet ve ferahlamaya vesile olan bu gelişme, pek çok noktada bir fa’l-i hayır olarak değerlendirilmişti.
2014 mevlidi, Risale-i Nur’a getirilen keyfî bandrol engelinin devam ettiği ve buna ilaveten eserlerin kanunla devlet tekeline alındığı bir ortamda icra edildi.
Ve biz, mevlidin önündeki engellerin kalkmasının, bu konulardaki çözümün de önünü açacağı inancımızı ifade ettik.
Öyle olacağının işaretleri de belirdi.
Mevlidin okutulduğu gün itibarıyla, devlet tekeli yürürlükteydi. Ama kısa süre sonra, iptali talebiyle AYM’ye götürüldü. Başvurunun altındaki imza CHP’ye aitti. Ankara 3. Fikrî ve Sınaî Haklar Mahkemesi de aynı taleple AYM’ye başvurdu.
CHP’nin müracaatı sonrasında konu hiç vakit geçirmeden mahkemenin gündemine alındı ve esastan görüşülmesine karar verildi. Altı ay sonra da sonuca bağlanarak, devlet tekeli iptal edildi. Şimdi resmî açıklamanın yapılması bekleniyor.
Bu kararla Risale-i Nur basımına yapılan vahim müdahalenin önü kesilecek.
Kararın, Isparta’da okutulacak bir başka Bediüzzaman Mevlidinden hemen önce kamuoyuna duyurulması da hikmetli ve manidar bir tevafuk olsa gerek.
Şimdi sıra bandrol engelinin kalkmasında. Duamız ve temennîmiz o ki, o da fazla gecikmeden yürürlükten kalkacak.
Ve Risale-i Nur’un basım-neşir hizmetlerine, kaldığı yerden devam edilecek.
1990’da TCK-163’ten, 1999 sonrasında 312 ve DGM’den kurtulmamıza vesile olan Bediüzzaman Mevlidi, 2015’te de bandrol keyfîliğiyle devlet tekelinin tarihe karışmasının yolunu açacak inşaallah.
İcra edilen Kocatepe, Bursa ve Isparta mevlidleri ile, yakında okutulacak Şanlıurfa ve Van mevlidlerinin, bunun dua altyapısının inşa edildiği zeminler olmasını ve 11 Ekim’de okutulacak yeni Kocatepe Mevlidine kadar, beklediğimiz müjdeli gelişmelerin gerçekleşmesini diliyoruz.
tweet 1- Bir seçime daha sayılı günler kala; iktidar medyası Bediüzzaman’ın talebelerini, Nurs’u ve Üstadın akrabalarıyla köylülerini yine hatırladı.
tweet 2- İdarecileri seçerken ölçümüz aşir okuyup gece namazına kalkması mı olacak, yoksa ehliyet, liyakat, adalet ve dürüstlük gibi vasıfları mı?