Risale-i Nur’la 42 seneyi dolduran irtibatımızın 1973 yazında özel ve küçük çaplı bir okuma programıyla başladığı Konya’da tanışmıştık Halil Uslu ile.
Biz neredeyse çocuk yaşta bir ortaokul öğrencisiyken, o Yeni Asya’da yazıları da çıkan genç ve cevval bir hizmet adamıydı.
Merhum Mustafa Özsoy ve Durmuş Ali Çiçek gibi rükünler ve genç üniversitelilerle birlikte Konya Nur hizmetini omuzlamıştı.
Ama dinamik, hareketli ve müteheyyic fıtratı, onu Konya sınırlarının dışına da taşıdı.
Ülke içinde ve dışında verdiği 1500’e yakın konferansla iman hakikatlerini anlattı. Cezaevlerindeki mahpuslara hitap etti.
Heyecanlı, coşkulu ve nüktedan hitabetiyle, “müjdeler şelâlesi”ni terennüm etti.
Yeni Asya ve Konya gazeteleri için yazdığı haftalık yazılar, Abdülmecid Nursî için kaleme aldığı biyografi başta olmak üzere çeşitli konulardaki kitapları ve konferansları hizmet tarihine geçti.
Zübeyir Gündüzalp’in özel ilgi ve teşviklerine mazhar olmuş bahtiyarlardandı.
Abdülmecid Nursî, Tahirî Mutlu, Mustafa Sungur, Bayram Yüksel, Hamid Ekinci, Sabri Halıcı, Ali İhsan Tola, Bekir Berk gibi zirve şahsiyetlerle özel ve değerli hatıraları vardı.
İttihad’la başlayıp Yeni Asya ile devam eden hizmet kervanının bugüne geliş serencamındaki bütün dalgalanmalarda istikamet çizgisini hiç bozmadan şahs-ı manevî ile birlikte sırat-ı müstakim üzere yürümeye muvaffak olmuş kahramanlardandı.
Konya’daki Mevlânâ ihtifallerini hizmet için çok iyi değerlendirmiş; 12 Mart dönemi başbakanlarından Prof. Dr. Sadi Irmak, İtalyan Türkolog Anna Masala, Alman şarkiyatçı Anne-Marie Schimmel gibi önemli isimlere bu vesileyle Risale-i Nur’u tanıtmıştı.
Merhum Demirel’le çok özel bir dostluğu vardı ve bunun bazı örneklerini, vefatı sonrasında yazdığı iki yazıda anlatmıştı.
12 Eylül’de içeri alınıp epeyce hapiste tutulmuş, son bandrol sürecinde de Saadet Hanımla birlikte sergilediği duruş sebebiyle yoğun baskı ve tacizlere maruz kalmıştı.
Vicahî son görüşmelerimiz geçen Mayıs’ta Köln’de yapılan Üstadı anma programıyla Isparta mevlidinde, çok kısa bir telefon sohbetimiz Ramazan Bayramında oldu. 8 Ağustos’taki Van mevlidinde de kucaklaşmayı ümit ediyorduk. Nasip değilmiş.
Memleketi Bâşet Dağı için Üstad Van Valisine “Temmuz’da buz tuttu” demişti. Halil Ağabey de bir Temmuz günü Üstada kavuştu.
Ruhu şad, mekânı Cennet olsun. Eşi Müjgân Hanımla kızlarına ve bütün Risale-i Nur camiasına sabr-ı cemîl niyaz ediyorum.
tweet- Zülfikar gazetesi emektarlarından, kadim okur ve yazarımız Kasım Ali Güngör de vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Ailesinin başı sağ olsun.