"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okuma meraklısı bir portre

Hüseyin GÜLTEKİN
25 Aralık 2023, Pazartesi
Ömür dakikalarının çoğunu, Nurlara muhatap olup, oradaki hak ve hakikatlere aşina olarak geçiren, o güzide hizmet erleriyle haşır neşir olmanın manevi huzurunu ve mutluluğunu yaşayan bu fani de emsalleri gibi artık hayatının kışını yaşıyor.

İlerlemiş yaşına rağmen, elden geldiği kadar zor da olsa o samimi can yoldaşlarından ayrı düşüp yanlış yollara sapmamak için, haftalık sohbetlere ve derslere mutlaka katılmaya gayret ediyor.

Umumi derslere mutlaka katılmak için, o günün sabahından itibaren, sohbete mani olabilecek bütün işlerini önceden yapar, bu şekilde hazır bir şekilde ders saatini bekler.

Öyle ki ders akşamlarını göz önünde bulundurarak, davetli olsa dahi böyle davetlere icabet etmediği gibi; istisnaların dışında, elden geldiği kadar, mazeretini arz etmek suretiyle uygun bir üslup ile, çoğu zaman misafir de kabul etmez.

Çok ağır ve hayati hastalıklar dışında, bazen yakalandığı, tahammülü mümkün olan hastalıklarda dahi ibadetlerini ve şahsi okumalarını terk etmediği gibi, umumi derslere de gücünün yettiği kadar mutlaka katılmanın gayretindedir, ömrünün son demlerini yaşayan bu adam.

Dinlenmek niyetiyle de olsa, keyfî olarak gezmek, tatil yapmak gibi bir alışkanlığı da yok. Senelerdir artık alışkanlık haline getirdiği günlük ibadetlerini ve şahsi okumalarını eksiksiz yapabilmesi için ziyaretlerini dahi ertelediği zamanlar oluyor.

Gidilmesi zaruri olan dost-akraba ziyaretlerinde dahi, günlük Risale-i Nur, Kur’an ve Cevşen gibi okumalarını aksatmadan yapmaya çalışır.  

Günlük ne kadar kitap okuduğu şeklindeki sualimize cevap vermek istememesindeki suskunluğuna karşı hemen her gün kırk sayfa Risale-i Nur, bir cüz Kur’an-ı Kerim, yaklaşık altmış sayfa Büyük ve Küçük Cevşen ve gazete okumaları var.

Toplumda okumama hastalığının yaygın olduğu günümüzde, takdire şayan okuma alışkanlığını nasıl kazandığını sorduğumuzda; bu işin elbette kolay olmadığını beyan ettikten sonra, “İstirahatinizden feragat ederek, zamanınızı israf etmeden bu gibi okumaların başlı başına dünyevi ve uhrevi hayatımız için önemli birer ibadet olduğunun şuuru ile hareket ettiğiniz zaman şevkle böyle bir okuma alışkanlığına devam ediyorsunuz” diye ifade ediyor.

“Bu gibi çok okumalar zamanla bir yorgunluk, bıkkınlık vermiyor mu?” sualimize de, tam tersine, değil usanç veya yorgunluk; okudukça Üstad’ın ifade ettiği gibi kalbinde ve ruhunda bir huzur ve ferah hissettiğini, kısaca sıkıntılardan ve stresten uzak bir hayat yaşadığını ifade ediyor bu adam. 

Okunma Sayısı: 1548
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • aliihsankilman

    25.12.2023 14:26:53

    maşallah

  • Osman Yıldırım

    25.12.2023 00:43:56

    Cenab i Hak ebeden razı olsun ve bu alıskanlığın devamı konusunda bu şahsa yardımcı olmasını temenni ederiz. Tabiiki bu usul ve alışkanlık herkesin yapabileceği bir şey değil özellie günümüz şartlarında dahada zordur. Ama insan inanınca zor olan şeyler bile çok kolaylaşıyor. Cenab ı Hak bu tür güzel adet ve alışkanlıkları tüm mü'min ve Nur talebelerine nasip eylesin inşallah Sağlık sıhhat ve afiyetle bereketli bir ömür dilek ve temennisiyle.....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı