BAHARIN MÜJDECİSİ CEMRELERİN DÜŞTÜĞÜ ŞU GÜNLERDE GENÇ YORUM DERGİSİ KAPAK KONUSUNU ÖLÜM GERÇEĞİ VE HAYIR HAKİKATİNE AYIRMIŞ. DERGİ GENÇLERE “ÖLMEYİ SON MU SANDIN? DİYE SESLENİYOR.
Madem dünya var, elbette ahiret var
DOPDOLU bir muhtevayla Genç Yorum dergisi yine okurları ile birlikte. Cemrelerin düştüğü, baharın kapımızı çaldığı şu günlerde Mart kapak dosyasını “Haşir’’ konusuna ayırıyor Genç Yorum dergisi.
Derginin bu sayısında Ömer Baldık “Ölümün hayata kattığı’’ başlıklı makalesiyle bir gencin dünyasında ölümün yerini ve gençliğin taşkın fıtratını terbiye edecek ve onları makul bir çizgiye çekecek olan faktörü sorguluyor ve bu sorgulamanın sonucunda ölümün yalnız ahirete iman fikri ile sevimli hale geleceğini söylüyor.
B. Said Çiftçi ise “Ebediyetin genç hali’’ başlıklı yazısı ile alışılmışın dışında bir üslûpla 19, 25, 40 ve 50’lerini Haşir Risalesi meydanında sunuyor.
Kapak dosyasının diğer bir başlığı “Fıtrat dile gelse’’ ile İsmail Tezer’e ait. İsmail Tezer Ertuğrul Özkök’ün dile getirdiği “Allah, çok iyi bir fikirdir... Hem de çok çok iyi... gibi bir cümle dizisinden yola çıkarak fıtratın ahirete imanı gerektirdiğini vurguluyor. “Ölümlerden ölüm beğen” diyen
Mehmet Yaşar soruyor yazısında: “Bir dâvâyı savunurken mi, boş hayaller peşinde koşarken mi, yoksa deli divane gibi yaşarken mi ölmek istersin?”
Emre Dorman “Güzeldir aslında ölüm tıpkı hayat gibi’’ adlı makalesiyle doğu-batı düşünürlerinin ve İslâm filozoflarının ölüme bakışlarını okurlarına sunuyor. Selim Gündüzalp soruyor “Sahi ne ettik ömrümüzü?’’…
Tefekkürî Yorumda ise M. Said İşeri “Haşr-i Azam: Bir İsm-i Azam yansıması’’ başlıklı yazısı ile haşir hakikatini gerçek rengiyle görebilmek için Kuddüs, Adl, Hakem, Ferd, Hayy, Kayyum isimlerinin tecellilerini anlatıyor.
Kübra Nur Duran’ın ünlü iki isimle ölüm üzerine söyleşileri ve Eleştirel Yorumda Ömer Said Güler’in “Kelâmcı-Romancı Git-Gelinde Gecenin Yeşil ve Karanlık Yüzü’’ yazısı ile birlikte kapak dosyası noktalanıyor.
Derginin bu ay özel bir konuğu var. İtalyan bir doktora öğrencisi Maria Tedesco: “Risale-i Nur hareketi barışa hizmet ediyor’’ diyor kendisi ile yapılan mülâkatta. Tedesco, Habibe Işık’ın sorduğu sorulara cevap verirken “Aynı Allah’a inanıyoruz” diyor ve Müslüman İseviler kavramını kendince yorumluyor.
Anlamlı Yorumda Nur Hacınebioğlu; ihlâsın tezahürü tesanüdün penceresinden yansıyan “bir güneşle’ tanıştırıyor okurlarını. Devrik Cümlede Murat Çetin “Yazılmamış bir yazının geçersiz mazeretleri’’ni sunuyor. Bunlarla birlikte Akademik Yorum, Güncel Yorum, Haber Yorum, Kültür Sanat, Tekno Haber, Foto Yorum sayfaları da derginin Mart sayısında sizlerle buluşmayı bekliyor.
Kapağı ve içi sayfalarıyla görsel bir şölenin sizi karşılayacağı Genç Yorum, bundan böyle Dergiler Grup Koordinatörü olarak görev alan Abdullah Eraçıkbaş’ın katılımıyla yoluna devam edecek.