"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mavi Marmara’ya coşkulu karşılama

27 Aralık 2010, Pazartesi
Filistin’e insanî yardım yolculuğunda gerçekleştirilen baskında İsrail askerlerinin 9 Türk vatandaşını öldürdüğü Mavi Marmara gemisini İstanbul’da binlerce kişi Sarayburnu İskelesinde karşıladı. Gemiyi karşılamak için gelenler sabah saatlerinden itibaren iskelenin bulunduğu alanı doldururken, hüznü ve heyecanı bir arada yaşadıklarını belirterek, İsrail zulmüne karşı sessiz kalmayacaklarını ifade ettiler. Bekleyiş sırasında sık sık İsrail karşıtı sloganlar atıldı.
ELİF NUR KURTOĞLU / SELAHADDİN VATANSEVER - ÇANAKKALE/İSTANBUL
 
Mavi Marmara’ya coşkulu karşılama
 
 
“RotamIz Filistin Yükümüz İnsanî Yardım’’ kampanyası kapsamında Gazze’ye giderken İsrail’in saldırısına uğrayan ‘’Mavi Marmara’’ gemisini dün İstanbul’da coşkulu bir kalabalık karşıladı. Sarayburnu’ndan 219 gün önce 22 Mayıs’ta yola çıktıktan sonra 31 Mayıs’ta İsrail’in saldırısına uğrayan ve 9 Türk’ün öldüğü ‘’Mavi Marmara’’ gemisi dün saat 13.00’da İstanbul’a geldi. Gemiyi Sarayburnu Limanı’na geminin kaptanı Mahmut Tural yanaştırdı. Geminin mürettebatı da ‘’Mavi Marmara’’ ile birlikte İstanbul’a geldi. Gemiyi karşılamak için binlerce insan sabah saatlerinden itibaren iskelenin bulunduğu alanı doldurdu. İHH İnsanî Yardım Vakfı tarafından Sarayburnu’da düzenlenen törenle, ‘’Mavi Marmara’’ gemisi vatandaşlar tarafından ‘’Mavi Marmara’’ şarkısı eşliğinde coşkuyla karşılandı. ‘’Mavi Marmara’’ gemisinin Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü’ne bağlı iki römorkör eşliğinde boğaza girişinde Galata Köprüsü üzerinde havai fişekler patlatıldı. Gemi limana yanaşırken, törene katılan bazı vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı. ‘’Mavi Marmara’’ gemisinin üzerine saldırıda şehit olanların resimlerinin de asılı olduğu görüldü. Deniz polisi de boğazda güvenlik önlemi aldı. Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakika kafessiz yüzerek dünya rekoru kıran millî yüzücü Alper Sunaçoğlu’da ekibiyle Sarayburnu’ndan denize atlayarak, ‘’Mavi Marmara’’ gemisinin İstanbul’a gelişini yüzerek karşıladı. Öte yandan bazı vatandaşlar, deniz yoluyla Sarayburnu’na ellerinde Filistin bayrakları olduğu halde sloganlar atarak geldi.
 
50 ÜLKEDEN AKTİVİST GELDİ
 
Sarayburnu’nda düzenlenen karşılama törenine, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Başpiskopos Hilarion Capucci, gemide şehit olanların aileleri ve ‘’Mavi Marmara’’ gemisiyle Filistin’e yardım götüren gönüllüler katılıyor. Karşılama töreni için birçok ilden otobüsler kaldırıldı. 50 farklı ülkeden aktivist İstanbul’a geldi. ‘’Mavi Marmara’’yı denizde balıkçı gırgırları karşıladı. Tören alanının girişine ve sahneye de ‘’Mavi Marmara’’ şehitlerinin resimleri asıldı. ‘’Mavi Marmara’’ gemisi, Sarayburnu’nda bir hafta kalarak vatandaşların ziyaretine açık olacak. Gemi daha sonra Tuzla Tersanesi’ne çekilecek. Burada geminin tamir ve bakımı devam edecek. Talep olması halinde gemi başka ülkelere de gönderilecek. Bu şekilde Filistin’de yaşanan ambargonun sürekli gündemde olması sağlanacak.
 
 
Çanakkale’den yolcu bindirilmedi
 
MAVİ Marmara gemisi ile Çanakkale Kepez Limanı’ndan İstanbul’a gitmek isteyen 300’e yakın yolcunun gemiye binmelerine, güvenlik açısından izin verilmedi. Karşılama programı için İstanbul’dan 8 otobüsle çoğunluğu aktivist, gemide ölenlerin yakınları ve basın mensupları Çanakkale’ye gitti. Çanakkale Kepez Limanı’ndan Mavi Marmara gemisi ile İstanbul’a gitmek isteyen 300’e yakın yolcu, geminin yabancı bayraklı olması, güvenli olmadığı ve fırtına nedeniyle gemiye alınmadı. Uzun süren görüşmelerin ardından “Mavi Marmara” dün gece saat 01.07’de Kepez Limanı’ndan ayrıldı. Gemiye, kaptan ve mürettebatının dışında kimsenin binmesine izin verilmedi.
Okunma Sayısı: 1990
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Selahaddin Vatansever

    28.12.2010 00:00:00

    Çanakkale�den yolcu bindirilmedi

    MAVİ Marmara gemisi ile Çanakkale Kepez Limanından İstanbula gitmek isteyen 300e yakın yolcunun gemiye binmelerine, güvenlik açısından izin verilmedi. Karşılama programı için İstanbuldan 8 otobüsle çoğunluğu aktivist, gemide ölenlerin yakınları ve basın mensupları Çanakkaleye gitti. Çanakkale Kepez Limanından Mavi Marmara gemisi ile İstanbula gitmek isteyen 300e yakın yolcu, geminin yabancı bayraklı olması, güvenli olmadığı ve fırtına nedeniyle gemiye alınmadı. Uzun süren görüşmelerin ardından Mavi Marmara dün gece saat 01.07de Kepez Limanından ayrıldı. Gemiye, kaptan ve mürettebatının dışında kimsenin binmesine izin verilmedi.
    *******
    Evet Ben ve Elif kardeşim, oradaydık 7 saat’e yakın orada soğukta bekleştik ama Mavi Marmara gemisiyle dönmek için gitmiştik, ama umulan olmadı (!) Geldiğimiz otobüslerle gece saat 01’de İstanbul’a doğru yola çıktık... [Yorum yok!]

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı