"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Trajediye döndü

09 Ağustos 2015, Pazar
Suriye’deki savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin halleri dramdan trajediye dönüyor.

Kamplara yerleştirilenlerin dışındakilerin açlığa, yokluğa, organ mafyası tarafından kullanılmaya, uyuşturucu kıskacına dahil olmaya, dilencilik yapmaya ve insanlık dışı muamelelere maruz kalmaları vs. durumlar gün geçtikçe daha net ortaya çıkmaya başlıyor. Haberimize konu olan iki olay bunu daha net bir şekilde ortaya koyuyor. İşte o iki olay:

Suriyeli çocuklar uyuşturucu kıskacında 

Taksim Meydanı’nda tiner ve bali çekip dilenen Suriyeli çocuklar dikkat çekiyor. İçler acısı duruma şahit olan esnaf ve vatandaşlar, çocukların gelecekte bir suç makinesine dönüşmesinden endişe ediyor. Uzmanlar ise, ebeveyn ve toplum kontrolünden uzak bu çocukların gelecekte her türlü suçu işleyebileceği ikazında bulunuyor. Binlerce Suriyeli çocuk, İstanbul’da dilencilik yaparak hayata tutunmaya çalışıyor. Taksim Meydanında Suriyeli mültecilerin akınına uğramış durumda. Kimisi dileniyor, kimisi mendil satıyor. Bunların arasında çok sayıda uyuşturucu ve uçucu madde kullanan da yer alıyor. Taksim’de, yaşları henüz 6-7’yi geçmeyen iki çocuk, bunlara sadece bir örnek. Poşetlere doldurdukları baliyi çeken çocuklar, vatandaşların önüne geçerek para istiyor. Meydanda sağa sola koşturan çocuklar, arada bir oturup uçucu maddeden çekmeye devam ediyor. İçler acısı bu manzara, Taksim esnafını ve vatandaşları da rahatsız ediyor. Sokakta büyüyen ve uyuşturucu madde kullanan çocukların ileride birer suç makinesine dönmesinden korkan vatandaşlar, yetkilerin bir an önce önlem almasını istiyor.

Taksim esnafından Hayri Taş, birçok Suriyeli çocuğun Taksim’de tiner, bali gibi maddeler kullandığına dikkat çekerek, “Bunlar madde bağımlısı oluyor. Çaresini bulamayınca da istenmeyen olaylar oluyor. Hırsızlık oluyor, gasp oluyor, ölümlere kadar gidiyor. Biran önce bunlarla ilgili tedbir alınması lâzım.” dedi. Selahattin Öztürk ise “Bu çocuklar böyle büyüdükleri zaman, yarın hırsızlık, cinayet, kapkaç, evlere girme, adam öldürme gibi her şeyi yapabilirler. Yarın bunlar bu şekilde yetişirse, polisin de başına belâ olacak, vatandaşın da başına belâ olacak. Bunlara sahip çıkmak bir araya toplamak lâzım” şeklinde konuştu. 

BU arada, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Doç. Dr. Bahadır Bakım da, bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor. Bakım, aile ortamından uzaklaşmış, madde bağımlısı çocukların bir takım psikolojik sorunlar yaşadığını ve bunların ileride topluma şiddet olarak döndüğünü anlatıyor.

Minibüse tıka basa doldurulunca: 11 ölü

Balıkesir’in Havran ilçesinde, Suriyelileri taşıyan bir minibüs takla attı. İstinat duvarına çarpan minibüsteki 11 kişi vefat etti, 29 kişi yaralandı. Kaza, saat 07.30 sıralarında, Balıkesir-Havran karayolunun Hamasçakılı mevkiinde meydana geldi. Balıkesir yönünden Edremit’e doğru giden minibüs, yokuş aşağı inerken kontrolden çıktı. Kapasitesinin iki katı üzerinde yolcu bulunan minibüs, kenardaki istinat duvarına çarpıp takla attı.

Karayolu savaş alanına dönerken yola can yelekleri dağıldı. Şapçı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, Suriyeli olduğu söylenen yolcuların, balık istifi şeklinde minibüse doldurulduğu belirtiliyor. Yolculardan 8’i olay yerinde, 1’i ise hastanede vefat etti. Çok sayıda yaralı, bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Okunma Sayısı: 1460
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı