"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KUR’AN: HAZRETİ İSA (AS) ÖLMEDİ - ALİ ERBAŞ’IN İDDİALARI BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

27 Temmuz 2024, Cumartesi 09:37
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ’IN BİR HUTBESİNDE, “HZ. İSA ÖLDÜ” SÖZLERİ TEPKİ GÖRÜRKEN, DİYANET’İN YAYINLADIĞI MEALDE NİSA SûRESİ’NİN 157. VE 158. âYETLERİ ERBAŞ’I YALANLIYOR.

Hazret-i İsa öldü mü, ölmedi mi?

DİYANET MEALİ YALANLIYOR

İCRAATLARI ve söyledikleriyle kamuoyunda tartışmalara sebep olan Ali Erbaş, son olarak Hz. İsa’nın (as) öldüğünü iddia etmesi büyük tepki gördü.

Diyanet’in yayınladığı mealde, Nisa Sûresinin 157. ve 158. âyetleri şöyle: ‘Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ Mesîh’i öldürdük’ demeleri yüzünden... Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler... bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir. 157 Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir. 158

ÜÇÜNCÜ HAYAT TABAKASINDA

Bediüzzaman Said Nursî de, Mektubat adlı eserinde, “Ahirzamanda Hazret-i İsa Aleyhisselâm gelecek, Şeriat-ı Muhammediye (asm) ile amel edecek” mealindeki hadisi izah ederken, Hazret‑i İsâ’nın (as) hayatta olduğunu ve dünyevî cismiyle semâvâtta bulunduğunu belirtir.

Üçüncü hayat tabakası olarak adlandırdığı makamda insanî ihtiyaçlardan sıyrılarak âdeta melek hayatı gibi bir hayat yaşadığını ifade eder. Hz. İsa’nın tekrar dünyaya gönderildiğinde de İsevîlik şahs-ı manevîsini temsil ederek, “vahy-i semavî kılıcıyla inkâr-ı uluhiyet fikrini öldüreceğini” söyler.

***

Konuyla ilgili içerikleri okumak için tıklayınız:

Hazret-i İsa’yı (as) tanıyalım
Hz. İsa’nın (as) doğumu ve nüzûlü
Semadaki İsa (as)
Hz. İsa’nın (as) inişi ve faaliyetleri
Hayat ve Hz. İsa (as) - 1-
Âhir zaman haberleri perdelidir

Okunma Sayısı: 19089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    28.7.2024 20:42:50

    ..."Evet her vakit semavattan melaikeleri yere gönderen ve bazı vakitte insan suretine vaz'eden (Hazret-i Cibril'in "Dıhye" suretine girmesi gibi) ve ruhanîleri âlem-i ervahtan gönderip beşer suretine temessül ettiren, hattâ ölmüş evliyaların çoklarının ervahlarını cesed-i misalîyle dünyaya gönderen bir Hakîm-i Zülcelal, Hazret-i İsa Aleyhisselâm'ı, İsa dinine ait en mühim bir hüsn-ü hâtimesi için, değil sema-i dünyada cesediyle bulunan ve hayatta olan Hazret-i İsa, belki âlem-i âhiretin en uzak köşesine gitseydi ve hakikaten ölseydi, yine şöyle bir netice-i azîme için ona yeniden cesed giydirip dünyaya göndermek, o Hakîm'in hikmetinden uzak değil.. belki onun hikmeti öyle iktiza ettiği için va'detmiş ve va'dettiği için elbette gönderecek."... Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı, Mektubat - 57

  • S.topuz

    28.7.2024 20:37:21

    ..."Hattâ Hazret-i İsa Aleyhisselâm'ın nüzulü dahi ve kendisi İsa Aleyhisselâm olduğu, nur-u imanın dikkatiyle bilinir; herkes bilemez. Hattâ Deccal ve Süfyan gibi eşhas-ı müdhişe, kendileri dahi kendilerini bilmiyorlar."... Bediüzzaman Said, Risale-i Nur Külliyatı, Şualar - 579

  • S.topuz

    28.7.2024 20:16:57

    " Birinci Nokta: İman ve teklif ihtiyar dairesinde bir imtihan, bir tecrübe, bir müsabaka olduğundan, perdeli ve derin ve tedkik ve tecrübeye muhtaç olan nazarî mes'eleleri elbette bedihî olmaz. Ve herkes ister istemez tasdik edecek derecede zarurî olmaz. Tâ ki Ebu Bekirler a'lâ-yı illiyyîne çıksınlar ve Ebu Cehiller esfel-i safilîne düşsünler. İhtiyar kalmazsa teklif olamaz. Ve bu sır ve hikmet içindir ki, mu'cizeler seyrek ve nadir verilir. Hem dâr-ı teklifte gözle görünecek olan alâmet-i kıyamet ve eşrat-ı saat, bir kısım müteşabihat-ı Kur'aniye gibi kapalı ve tevilli oluyor. Yalnız, Güneş'in mağribden çıkması bedahet derecesinde herkesi tasdike mecbur ettiğinden, tövbe kapısı kapanır; daha tövbe ve iman makbul olmaz. Çünki Ebu Bekirler, Ebu Cehiller ile tasdikte beraber olurlar. Hattâ..." Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı, Şualar - 579

  • Hüseyin İlhan

    28.7.2024 09:15:47

    Misal olarak siyasetçi seçim mitingi için BURSA 'ya geliyor.Cuma günü ULUCAMİ'de namazın başlaması için cemaat (lebalep dolu ve binden fazla insan cami dışında) 40-45 dakika bekletiliyor. Mesela 2019 seçimlerinde Bursa FSM.Camiinde mv.adayı şahıs camide siyasi konuşma yapıyor.Ve ilaahir.

  • Ali TAM

    27.7.2024 18:14:49

    Carmiha gerilen ve orada ölen kisi Hz ISA AS degildi, lakin ona benzetildiginden. Gercek Hz. Isa AS Zeytin Daginin Zirvesinden bugünkü URUC Kapellasi denen kücük mescidin bulundugu yerden DIPDIRI GÖGE YÜKSELTILDI. Carmiha gerilen ISPIYONCU HAVARI idi ve görünüs itibariyle Hz. ISA AS a tipatip benzetildi, hatta bazi havariler carmihtaki zati bizzat Hz. ISA AS sandi. 2008 de Hacda Kabe'de ben Seccademi Cum'a namazinda Hz. ISA AS ile paylastim. O istedigi zaman Kabe ye Mescid-i Aksa ya gelip namaz kilabilecek konumda.. Gelmesi de gitmesi de 5 SANIYENIN ALTINDA BIR ZAMAN BIRIMIDIR. Diridir, inip Dünyada kalip evlenip cocuklari olacagi ve Medine de Peygamberimizin yanina defnedilecegini bilmeniz gerekmiyor ancak Peygamberimiz SAV demis. Hz. Israfil 2. defa SURa üflediginde Hz. Ebu Bekir ve Hz. Isa AS arasindn ilk DIRILEN ben olurum demistir. Yani herkesin anlayacagi bir gercek var ortada.

  • Cemal Özkaya

    27.7.2024 16:31:39

    Hangi tarih ve nerede olduğunu da yazsaydınız bence daha iyi olurdu

  • Hüseyin İlhan

    27.7.2024 13:14:26

    Bulunduğu makamı asla hak etmeyen,camileri siyasetin arenasında döndürten,CUM'A HUTBELERİNDE siyasetin necis diline yer verdirten bu zatın acaba dini bilgisi bir nur talebesi ya da sıddık bir mü'min kadar varmı dır,sanmam.Öyle olsa hür olma şartı bulunan Cum'a namazı için imanları esaret altına sokmazdı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı