"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekliyi soyana oy yok

20 Mart 2024, Çarşamba 21:29
Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarına zam talebiyle İstanbul’daki Maltepe Meydanı’nda eylem yaptı. Eylemde temsili olarak kurulan bir seçim sandığına “Emekliyi soyana oy moy yok” yazılı kâğıtlar atıldı.

“Çay simit hesabı ile geldiniz. Emekliyi kuru soğana muhtaç hale getirdiniz” yazılı dövizler taşındı.

Emekliler adına yapılan açıklamada da özetle şöyle denildi:

“16 Milyon emekli aç olabiliriz ancak 22 yıllık AKP iktidarı döneminde yalanlara karnımız doydu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 milyon emeklinin aklıyla alay ederek ‘2024 yılı milli gelirden kişi başı düşen pay 13 bin 100 dolar dediler’ bu oranın Türk lirası olarak karşılığı 411 bin TL. Bu oranı 12 aya böldüğümüzde milli gelirden bir kişiye düşen pay 34 bin 250 TL. Oysaki emeklinin Hazine yardımı ile birlikte eline geçen tutar 10 bin TL. Peki, iktidar doğru söylüyorsa emeklinin eline geçmesi gereken 24 bin 250 TL nerede, biz emeklilerin alması gereken bu fark kimlere veriliyor? Emeklileri yok sayanları, görmezden gelenleri bizler de 31 Mart’ta sandıkta mührü elimize aldığımızda oy pusulasında görmezden geleceğiz. Artık yeter. Biz emekliler yalanlar ve vaatler değil, icraat istiyoruz.”

İstanbul - Anka

Okunma Sayısı: 821
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı