"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başkanlık modeli, pragmatik bir sistem

03 Temmuz 2018, Salı 19:44
Dört dönem milletvekilliği yapan ve AKP’nin kurucu üyelerinden olan Burhan Kuzu, aday gösterilmemesini AKP’nin kaybı olarak değerlendirdi.

Kuzu, seçimlere ilişkin ilginç değerlendirmeler yaptı. Aday gösterilmediği için kırgın olduğunu belirten Kuzu, “Seçimleri kaybetmedik ama çoğunluğu kaybettik” dedi. Çoğunluğu kaybetmelerinin sebebini kendisinin aday gösterilmemesine bağlayan Burhan Kuzu, seçimlerle yürürlüğe giren sistemi “pratik ve pragmatik” olarak nitelendirdi. RS FM’de yayınlanan Bidebunudinle programına konuşan Kuzu, “Başkanlık modeli, eski modelden çok farklı. Kendine özgü ve aklın bulduğu bir sistem” dedi. Parlamenter sisteme ilişkin de değerlendirmede bulunan Kuzu, “Parlamenter model, İngiliz menşeili bir modeldir. İngiliz kanını taşır. Ama başkanlık modeli, pratik ve pragmatik bir sistem” ifadelerini kullandı.

 

Ankara’ya giden vekil, liderinin sesini dinlemeyecek

Başkanlık sistemi hakkındaki değerlendirmelerine devam eden Burhan Kuzu, kendisini başkanlık modelinin “kurucu babası” olarak niteledi ve başkanlık sisteminde arzu ettiği parlamento modelinin vatandaşı birinci elden tanıyan vekillerden oluştuğunu ifade etti. Arzuladığı parlamento modelinde, vekillerin lidere değil vatandaşa bağımlı olduğunu söyleyen Kuzu, sistemin bu haliyle “ne deve ne kuş” olduğunu belirtti. Kuzu’ya göre, tanımladığı modelin uygulanması sonucunda, “Ankara’ya giden vekil, bölgesinin sesini dinleyecek, liderinin sesini dinlemeyecek.”

‘Senin ne işin var siyasetle’

Yargıda taraflılık tartışmalarına da değinen Burhan Kuzu, 24 Haziran seçimlerinden önce sosyal medyada cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında “Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız” şeklinde paylaşım yapan ve eleştirilen Danıştay Üyesi Aysel Demirel’e: “Senin ne işin var siyasetle, Muharrem İnce’yle. Verdiğin kararlarda durduk yere şüphe uyandırıyorsun. Olmaması lazım bunların” dedi.

Okunma Sayısı: 2569
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • g@L!p

    3.7.2018 23:02:16

    Yola birlikte çıkılanlardan kim kaldı ki siz kalasınız. Şimdi başlarsınız konuşmaya, tâ ki sus emrine kadar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı