"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Badıllı Ağabey'in ağzından beyanat verdiler

15 Ocak 2015, Perşembe 13:42
Milat Gazetesi bugünkü nüshasında skandal bir habere imza attı.

"Tahrifatın önü kesildi" başlığıyla verilen haberde Abdülkadir Badıllı ağabeyin açıklama yaparak Risale-i Nur'ların Diyanet'in denetimi altında basımına yöneltilen eleştirilerin asılsız olduğunu söylediği iddia edildi. Oysa Abdülkadir Badıllı ağabey, 25 Aralık 2014 tarihinde vefat etmişti. Bu haber "Bu kadar da çarpıtma olmaz" dedirtti.

Milat Gazetesi'nin yapmış olduğu bu çarpıtma haberde aşağıdaki satırlar aynen yer aldı:

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinin yaptığı açıklamada, "(Yapılan yasal düzenlemeyle) Risale-i Nur'ların devlet tekeline alındığı iddiasını öne sürmek, kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmayı hedef alan aşikar bir iftiradan ibarettir" denildi. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Said Özdemir, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı, Risale-i Nur neşriyatıyla ilgili yapılan son yasal düzenleme hakkındaki eleştirilerin asılsız olduğunu bildirdi.

Risale-i Nur'lardan ve Nur talebelerinin gündeminden habersiz olan, ağabeylerin vefat edip etmediklerini tahkik etme zahmetine dahi girmeyen mahfillerin, Risale-i Nur Külliyatının Diyanet'in denetim ve tekeli altında olmadığını ağabeylerin diliyle de tasdik ettirmek uğruna giriştikleri trajikomik durum böylece ortaya çıkmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Abdülkadir Badıllı ağabeyin ağzından beyanat almaya varacak kadar büyük bir hataya imza atılması, umum Nur talebelerinin tepkisini çekti.

Gazetenin yaptığı bu hata gazetecilikte bir "milat" olarak kayıtlara geçti. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2713
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • özkan

    16.1.2015 07:48:34

    Haberin tarihi nedir? Dikkati elden bırakmayalım lütfen

  • rebi

    15.1.2015 17:07:02

    Risalenin ve üstadın varisi yolcusu konumunda gören birden çok gurup ve insanlar hatta talebeleri var. ve bunlarda bazı mevzularda farklı noktalarda olabilirler..şimdi kim kimden daha hızlı risale ve üstadın yolunda sadık diye turnosol kağıdımı varki ölçesin..herkesin sadakati kendi özünde. risalelerde yasak olmadığına göre bir tertip ve düzen içinde devamında fayda var..sabır sabır..fitne ve fesattan uzak durmak lazım..

  • SAİM ÇELENLİ

    15.1.2015 16:11:57

    RESİMLERDE BADILLI ABEY YOK. ABEYLERİN DAHA ÖNCEDEN ALMIŞ OLDUKLARI KARARIN AÇIKLAMASIDIR. BİLGİNİZE

  • Ahmed Nur

    15.1.2015 15:26:09

    Vah vah, Allah akıl fikir versin bunlara.. Ama şimdi tevil üstüne tevil yapacak insanlar ortaya çıkacaktır. aman canım ne var bunda, gözden kaçmıştır vb tevilllere girecektir. Fakat Badıllı Ağabey vefat edeli yaklaşık 20 gün oluyor. Ve bu skandalın tevillik bir durumu yok!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı