"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayasofya Camii’nde provokasyona büyük tepki

18 Mart 2024, Pazartesi 21:29
İstanbul’un simgelerinden biri olan Ayasofya Camii’ni ziyaret eden yunan bir turistin cami içinde Yunan bayrağı açması büyük tepki toplarken, iktidara sert eleştiriler yağdı.

Ayasofya cami mi, müze mi?
Ayasofya'da müze kararını kim verdi?
Ayasofya müzahrafattan temizlenip ibadet mahalli olmalı
Ayasofya puthane olamaz
Ayasofya 500 sene devam eden kudsî vaziyetine çevrilmeli
Ayasofya’da ecnebî seyirciler

İstanbul’un simgelerinden biri olan Ayasofya Camii’ni ziyaret eden bir turistin camide Yunan bayrağı açması büyük tepki çekti.

Apostolos Papathedorou adlı Yunan turist Sultanahmet meydanı önünde Ayasofya’yı kadraja alarak Yunanistan bayrağı açtığı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Yunan turist, Ayasofya içerisinden Yunanistan bayrağı açarak çektirdiği fotoğrafa ise şu notu düştü: “Sevgili şehrim, sonsuza kadar Yunan.” Yaşanan hadiseye tepki gösteren Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Işık, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek “Sen çıkıp “Bu mabet iki dine mensup kişilerin” dersen elin oğlu gelir bir bölümünü kapattığın Ayasofya Kebir Camii’nde paçavralarını gösterir. Padişahım çok yaşa. Al sana Ayasofya…” diye yazdı.

‘Halı serilsin, namaz kılacağız’

Yunan turistin davranışı üzerine vatandaşlar da sosyal medyada iktidara tepki gösterdi. Bir vatandaş, “Bugün bir Yunan 25 Euro ödeyip Ayasofya’ya ayakkabılarıyla girip Yunan bayrağı açabiliyor. Onlar konuşur AK Parti yapar!” derken başka bir vatandaş ise “Parasını verdi girdi ve Yunan bayrağını Ayasofya’da açtı… Bu ülkede parasını verdikten sonra her türlü hainliği yapmana izin verilir!” ifadelerini kullandı. 2020 yılında Danıştay kararıyla cami statüsü kazanmasına rağmen üst katının yeniden müze olarak kullanılmaya başlandığını hatırlatan bir vatandaş ise; “Ayasofya Camii, her şeyi ve her yeri ile camidir! Fakat AKP Hükümeti, Ayasofya Camii’nin üst katını “müze” görünümlü “Kilise”ye çevirdi!” diye tepki verirken diğer bir vatandaş “Bu ne rezalet! Olacağı buydu, Ayasofya’yı müze olmaktan çıkarttık derken alt katını cami, üst katını kilise mi yaptık şimdi Yunan’a? Üç kuruş para gelecekse de gelmez olsun, Ayasofya’nın üst katı da camiidir, halı serilsin, namaz kılacağız!” dedi.

Cami mi, müze mi?

Ayasofya Camii’nde 15 Ocak’ta ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancı turistlerin girişlerini ayıran yeni bir uygulama başlatılmıştı. İbadet alanına gelen Türk vatandaşları ücret ödemezken, tarihi camiye turistik amaçla gelen yabancılar ise giriş ücreti olarak 25 Euro ödemeye başlamıştı. Öte yandan Ayasofya Camii’nin üst katındaki galeri bölümüne 22 Ocak itibarıyla Türk vatandaşlarının da 25 Euro karşılığında girebilecekleri belirtilmişti.

MÜCAHİT AK - İSTANBUL

Okunma Sayısı: 1658
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    19.3.2024 15:32:22

    "Hem Demokrat'a ezan-ı Muhammedî gibi çok kuvvet vermek ve Risale-i Nur'un neşrine müsaadesi gibi çok tarafdar olmak ve âlem-i İslâm'ı, hattâ bir kısım Hristiyan Devletlerini de memnun etmek için, Ayasofya'yı muzahrefattan temizleyip ibadet mahalli yapmaktır. Ben ise; bu mes'ele için, otuz sene siyaseti terkettiğim halde, bu nokta hatırı için Namık Gedik'i görmek istedim ve geldim. Adnan Bey, Namık Gedik ve Tevfik İleri gibi zâtların hatırı için başka yere gitmedim." Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı Emirdağ-2 - 236 Burada; "Ayasofya'yı muzahrefattan temizleyip ibadet mahalli yapmaktır." diye tavsiye ediliyor! Yarısını "İBADETHANE, diğer yarısını TİCARETHANE veya Muzahrefathane" yaparsınız denilmiyor ki!? Allah c.c sonumuzu HAYIRLI eylesin ve yâr ve yardımcımız olsun inşaallah, Amiiin. Demek ki daha kat edilmesi gereken epey yol ve mesafemiz var! 🙌🌹🤲🌹❤😥🌙☝️🕊🕊🕊🌏🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸

  • Mahmut Avcı

    19.3.2024 15:24:45

    Konu bayrak değil Ayasofyanın hale özgür olamayışı yani Cami vasfıyla hac'a karşı üstünlüğünün baltalanışı.

  • Selim

    19.3.2024 08:55:34

    Bayrak açmanın abartılacak bir tarafı yok. Adam yunan. Türk bayrağı bulunduracak hali yok. Bunları normalleştirmek lazım. Bende Avrupada bayrağımızı açıyorum. Bu tür haberler toplumu sadece marjinalleştirir…

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı