"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

31 Mart için geri sayım

28 Mart 2024, Perşembe 22:47
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi doğrultusunda, Türkiye’de seçim hazırlıkları hızla devam ediyor.

Ülkenin dört bir yanındaki seçmenler, 2024 yerel seçimlerine katılacakları günü heyecanla beklerken, seçim sürecine ilişkin detaylar da gerçekleşiyor. Türkiye genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen bulunuyor. Bu seçimlerde, 1 milyon 32 bin 610 genç, ilk kez sandık başına giderek oy kullanacak. Toplamda 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi hedefleniyor. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. Seçim takvimine göre, ilçe seçim kurulları tarafından, sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlıkları dün başladı ve bugün tamamlanacak. Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları da bugün (29 Mart Cuma) günü tamamlanacak.

AA

Okunma Sayısı: 618
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı