Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen haberler ümitvar olmak için pek çok sebebin olduğunu da gösteriyor.
Tabiî ki bunlar duyabildiğimiz güzel haberler. Muhtemelen duymadığımız güzel ve müjdeli haberler de vardır, ama ‘haber ağları’ ekseriyetle ‘ifsat komiteleri’nin kontrolünde olduğu için her güzel haber duyulmuyor.
Güzel haberlerden biri Fransa’dan geldi. Fransa’nın Annemasse kasabasında cami ve külliye hizmete açılmış. İsviçre sınırında bulunan kasabadaki açılış törenine, çok sayıda dâvetli katılmış. Açılışta teşekkür konuşması yapan İslâm Toplumu Millî Görüş Teşkilâtı (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, sadece bir cami açılışı yapmadıklarını, yan binalarla beraber bu merkezin haftanın her günü Türkiye ve diğer ülkelerden gelen Müslümanlara eğitim hizmeti vereceğini belirtmiş. Ergün ayrıca, 15 Ekim’de Strazburg’da
Avrupa’nın en büyük camisinin temelini atacakları bilgisini de vermiş.
Müslümanları ilgilendiren bir başka haber de Yunanistan’dan duyuldu. Yunanistan’da iktidarın büyük ortağı SYRİZA’nın 34 milletvekili, başşehir Atina’da Müslüman mezarlığı inşa edilmesini talep etmiş.
Aralarında SYRİZA’nın Gümülcine Milletvekili Mustafa Mustafa ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in de bulunduğu milletvekillerinin yetkili bakanlıklarca cevaplanması talebiyle parlamentoya sundukları soru önergesinde, içinde başşehir Atina’nın da bulunduğu Attiki bölgesinde çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda Müslüman nüfus olduğu ve Müslüman mezarlığının bir ihtiyaç olduğu hatırlatılmış. Önergede, Atina’nın, Müslümanlar için mezarlık bulunmayan tek Avrupa ülkesi başşehri olduğuna işaret eden milletvekilleri, Müslümanların cenazelerini defnetmek için büyük maddî külfetler karşılığında ülkelerine ya da yüzlerce kilometre uzaklıktaki Müslüman Türk azınlığın yaşadığı Batı Trakya bölgesine gönderdiklerini belirtilmiş. (AA, 21 Mayıs 2017)
Bu vesile ile hatırlamak gerekir ki Atina’da cami de yok bu özelliğiyle camisi olmayan tek AB başşehri. 16 Ağustos 2016 tarihli bir haberde şu bilgi paylaşılmış: “Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılması kararlaştırılan cami ile ilgili yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi. (...) Torba yasa tasarısı kapsamında 4 Ağustos’ta (2016) parlamentoda görüşülen cami inşasıyla ilgili tasarı, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ve bazı muhalefet milletvekillerinin 210 ‘evet’ oyu ile kabul edildi.” (www.agos.com.tr)
Rusya Federasyonu’na bağlı özerk bir cumhuriyet olan Tataristan Cumhuriyeti’nden de müjdeli bir haber duyuldu.
Tataristan’ın Bolgar şehrinde temeli bir sene önce atılan “Bolgar İslâm Akademisi”nin binası düzenlenen törenle hizmete açılmış. Kur’ân-ı Kerîm tilâveti ile başlayan törende konuşan Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, 922 yılında Bolgar şehrinde Tatarların ata-babalarının İslâmiyeti, devlet dini olarak kabul ettiğini hatırlatmış.
Aynı habere göre Bolgar İslâm Akademisinde ilk eğitim-öğretim dönemi 1 Eylül’de başlayacak ve ilk yıl 75 öğrenci kabul edecek olan akademide eğitim yüksek lisans ve doktora düzeyinde olacak. Akademi binasının açılış töreninden sonra Tatarların İslâmiyeti kabul etmesinin 1.128’inci yıl dönümü de “Kutsal Bolgar Toplantısı” ile kutlanmış.
Her ay değil, her hafta ve hatta her gün birbirinden güzel ve müjdeli haberler duymak duâsıyla...