A HABER EKRANINDA EMEKLİ BİR SAVCININ BEDİÜZZAMAN SAİD NURSî’YE VE RİSALE-İ NUR NUR TALEBELERİNE YÖNELTTİĞİ İFTİRALAR YOĞUN TEPKİLERE YOL AÇINCA, PROGRAMCILAR ÖZÜR DİLEMEK MECBURİYETİNDE KALDI.
Çek Cumhuriyeti Palacky üniversitesi Avrupa Çalışmaları ve Siyaset Bilimi Bölümü öğrencilerinden Arleta Matkowska ve Adela Stepankova’nın hazırladığı ödev.
Balıkesirli Risale-i Nur Talebelerinden Dr. Mehmet Akay, 3 Ocak 2021 Pazar günü akşamı vefat etti.
Yeni Asya Neşriyat tarafından yayımlanan “15-20 Temmuzların ilacı: Adalet ve Hürriyet” adlı eserin yazarı Prof.Dr. Ahmet Battal, “Nur talebeleri devletten adalet istemeyecek ise ne isteyecek? Bediüzzaman Hazretleri devlete ‘adalet üzere ol’ demeyi hiçbir zaman ihmal etmemiş” dedi.
Vefatının 7.'nci yılında Bediüzzaman Hazretleri’nin “mânevî evlâdım” dediği Mustafa Sungur Ağabey rahmetle yâd ediliyor.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “İzzet ve şeref arıyorsan, Kur’an’da mümkün, izzet ve şerefimizi elimizden alacak tutum ve davranışlardan kaçınmak ve korunmak istiyorsak, yine kaynağı Kur’an-ı Kerimdir” dedi.
Risale-i Nur Talebelerinden Muzaffer Arslan’ı vefat yıl dönümünde duÂlarla anıyoruz.
Risale-i Nur’un doğuş ve neşir yıllarında önemli hizmetleri bulunan saff-ı evvel talebelerden Albay Hulusi Yahyagil’i vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.
Bediüzzaman’ın yakın talebelerinden Süleyman Rüştü Çakın’ı vefat yıl dönümünde duâlarla anıyoruz.
Ömrünü Risale-i Nur hizmetine vakfetmiş Risale-i Nur Talebelerinden Abdullah Yeğin Ağabeyi vefatının 3. senesinde rahmet ve hürmetle yâd ediyoruz.
“Yakın Tarihin Saklanan Gerçekleri” seminerinde konuşan Tarihçi Araştırmacı-Yazar Latif Salihoğlu, tarihi gerçeklerin gizli kalmayacağını söyledi.
Bediüzzaman’ın talebelerinden Zübeyir Gündüzalp, Tahiri Mutlu ve M. Emin Birinci Ağabey, vefatlarının sene-i devriyelerinde, Eyüp Sultan Kabristanı’nda ziyaret edildi.
Çok faziletli ve çok değerli çok büyük bir manevi hâsılat mevsimi olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan ve 8 Mart 2019 günü başlayan mübarek 'Üç Aylar' tüm bereketiyle devam ediyor...
Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin talebelerinden ve 1952 İstanbul Gençlik Rehberi Mahkemesi’ne giderken, Üstadın “Koluma sen gir kardaşım” dediği ve bir koluna girerek mahkeme salonuna götüren, Bursa’da yaşayan ve şu anda 92 yaşında olan İsmail Doyuk Ağabey, düşme neticesinde rahatsızlanmış ve duâlarınızı beklemektedir.
Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin talebesi Ahmet Aytimur Ağabey, vefat yıl dönümü münasebetiyle yâd edildi.
Hizmette önde, ücrette geride duruyorlar. Ne mutlu bu insanlara! İnsanların huzuru, saadeti ve morali için rahatlarını bozan insanlar bunlar!
O ruh, o mekânda yaşayan ziruhların bileşkesidir. O ruh hali, insanların duygu durumlarına, günlük yaşamalarına, hal ve tavırlarına, daha da ötesi adeta dağına taşına siner.
Vefatlarının 21. sene-i devriyesinde Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi ve hizmetkârı Bayram Yüksel ağabey ile Nur Talebeleri Ali Uçar ve Mehmet Çiçek’i rahmetle anıyoruz.
Yol boyu tarlalarda çalışan insanlar görüyoruz. Şeker pancarı sökümü yapılıyor. Çocuklar, gençler, yaşlılar bu işleri bir şenlik havasında yapıyorlar. Kim bilir onlar da yirmi, otuz yıl sonralarına hatıra oluşturuyorlar.
Son Şahitlerden, çevresinde “Bismillah dede” olarak tanınan Ahmet Avşar ile konuştuk.
“Bediüzzaman Said Nursî’nin Risale-i Nur eserleri ve Nur talebelerinin Rusya’daki hizmetleri”nin mâhiyetini izâh eden İngilizce ve RusÇa kapsamlı bir rapor, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ne (AKPM) gönderildi.
2007’den beri yapılan müracaatların sonunda AİHM’in 28 Ağustos 2018 tarihli kararı, Nur Risalelerine ve talebelerine yapılan uydurma itham ve isnadların sathiliğini, suçlamaların asılsızlığını bir defa daha ortaya koydu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Medrese akademiden, akademi medreseden istifade etsin. Yani bu şekilde daha güzel ilmi faaliyetlere adım atılmış olsun." dedi.
“Aziz, sıddık kardeşlerim! Bu dünyanın hayatı pek çabuk değişmesine ve zevaline ve fena ve fani, akıbetsiz lezzetlerine ve firak, iftirak tokatlarına karşı bir ehemmiyetli medar-ı teselli ise, samimî dostlar ile görüşmektir.”
Üstad Bediüzzaman’a mektuplar yazıp cevaplar alan, kütüphanesindeki Risale-i Nur eserlerinin çizilmemiş satırı, not alınmamış sayfası olmayan hizmet emektarı Ali Çeleğen vefat etti.
Risale-i Nur’dan iman çıkar, ihlâs çıkar, kardeşlik çıkar, eğitim çıkar, İttihad-ı İslâm çıkar, Medresetüzzehra çıkar, müsbet hareket çıkar, velhasıl hep iyilikler çıkar.
Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri yazdığı mektuplarda devamlı surette asayişin muhafazasına dikkat çekmiş ve talebelerine bunu tavsiye etmiştir.
Gazetemiz Yazarlarından Abdil Yıldırım ile gençlik yıllarını ve Risale-i Nur ile nasıl tanıştığını konuştuk.
Afyon’da bir araya gelen üniversiteli gençler, “Ahirzamanda Genç Olmak ve İman Hizmeti” konusunda bir masa çalışması gerçekleştirdi. Masa çalışmasında “Ahirzamanda sosyal medya başta olmak üzere birçok yönden gelen saldırılarla haramlara maruz kalan gençlerimizi, Risale-i Nur’un imanî dersleriyle muhafaza etmeliyiz” denildi.
Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi, 'Sa’y (emek, işçi) grubu ile sermaye nasıl barışır?' şeklindeki bütün insanlığı ilgilendiren önemli mesele doğrultusunda 'Acaba ikisini barıştırmak çaresi yok mudur?' sualine karşı ifade ettiği ''Evet, vücub-i zekât [zekâtın verilmesi] ve hurmet-i riba [faizin haramlığı], karz-ı hasen [faizsiz verilen borç] şerait-i sulhiyedir [barış şartlarıdır].'' veciz cevabıyla Kur'ani ve İslami ve bütün insanlığı kapsayabilecek bir çözüm yolunun önemle üzerinde durmaktadır.