"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Piyasalarda tedirgin bekleyiş

12 Temmuz 2018, Perşembe 17:59
İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi, Türkiye’nin artan cari açığını ve borçlarını yönetebilmesi için yılda yabancı yatırımcılardan 200 milyar dolar sıcak para akışına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Türk Lirası’nın değer kaybı yabancı basında da yer buldu. İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz oranlarının düşebileceğini işaret eden açıklamalar yapması ve yatırımcıların Türkiye ekonomisinin sağlığı hakkındaki endişeleri nedeniyle Türk hisse senetleri, fonlar ve Türk lirasının “darbe yediğini” yazdı.

Gazete Türkiye’nin artan cari açığını ve borçlarını yönetebilmesi için yılda yabancı yatırımcılardan 200 milyar dolar sıcak para akışına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Haberde, “Ancak yabancı yatırımcılar, gücü Erdoğan’ın elinde toplayan yeni cumhurbaşkanlığı sistemi altında Türkiye’nin 880 milyar dolarlık ekonomisinin nasıl idare edileceğinden endişe duyuyor” ifadesi kullanıldı.

TL dolar karşısında % 27 değer yitirdi

Erdoğan’ın kabineyi açıkladığı Pazartesi akşamı da piyasalar yeni kabineye sert tepki vermiş, kararın açıklandığı saatte Türkiye’de piyasalar kapalı olsa da uluslar arası piyasalarda ilk bir buçuk saatte Türk lirası yüzde 3’ten fazla değer kaybetmişti. TL’de son bir haftada yaşanan değer kaybı yüzde 8’i aşmış durumda. Yılbaşından bu yana kayıp ise % 27’nin üzerinde. Piyasaların özellikle Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasına tepki gösterdiği belirtiliyor. Merkez Bankası’nın dün açıkladığı verilere göre de Nisan ayında 5,43 milyar dolar olan cari açık Mayıs ayında 5,89 milyara çıktı. Geçen yılın Mayıs ayında ise cari açık 5,37 milyar dolardı. TL cinsi varlıklara gelen yeni satış dalgasının ardından piyasa uzmanları Merkez Bankası’nın harekete geçmek zorunda kalabileceği yorumlarını yapıyor.

Okunma Sayısı: 2720
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı