"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakliyat, geleceğin gıdası

10 Şubat 2024, Cumartesi 17:00
10 Şubat Dünya Bakliyat Günü kutlanıyor. Bakliyat ürünleri, dünya genelinde giderek artan bir öneme sahip olup, sürdürülebilir tarım ve beslenme açısından “Geleceğin Gıdası” olarak tanımlanmakta.

SEYHAN ŞENTÜRK - İSTANBUL

Bakliyat ürünleri daha az suya ve gübreye ihtiyaç duymakta. Bu özellikleri, özellikle dünya genelinde su kaynaklarının azaldığı ve ekolojik dengenin korunmasının hayati önem kazandığı bir dönemde oldukça değerli. Toprağı koruyarak verimliliğini artıran bakliyat, sürdürülebilir tarım uygulamaları için ideal bir seçenek. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “İklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bu zamanlarda tarım artık eskisi gibi yapılamamakta mutlaka günümüz şartlarına uyumlu değişim ve önlemlerin alınması gerekmektedir. Ülkemiz atalık tohumları ve geçmişten gelen kültürü ile bakliyat üretimi için ideal bir ortama sahiptir. Anadolu topraklarının bereketini gelecek nesillere taşımaktan hepimiz sorumluyuz. Ayrıca üretimin artırılmasının yanında tarladan çatala kadar uzanan süreçte gıda kaybı ve israfını en aza indirerek gıda güvenliğini sağlayabilir ve sürdürülebilir bir tarım ekosistemine katkıda bulunabiliriz” dedi.

Okunma Sayısı: 1896
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı